K zásahu NAKA v Bonule v súvislosti s NDS nemám žiadne informácie, tvrdí Doležal
23 | 09 | 2020 I TASR

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina) nemá k zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo firme Bonul v súvislosti s Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS )žiadne informácie. Pre médiá to uviedol v stredu pred rokovaním vlády.


"Nechcem sa k tomu ani vyjadrovať, nie je to ani moja úloha a nechcem v žiadnom prípade špekulovať ani komentovať," poznamenal minister s tým, že to je na orgánoch činných v trestnom konaní. "Chcem povedať, že NDS bude maximálne súčinná," uzavrel minister s tým, že nechce narušovať priebeh vyšetrovania. "Ja verím polícii, verím vyšetrovateľom, budeme voči nim maximálne súčinní," dodal.

Na zásah NAKA upozornil ako prvý portál noviny.sk. Má ísť o rozsiahlu akciu súvisiacu s výstavbou cestnej infraštruktúry, ktorá trvá od stredajšieho rána. Policajti majú podľa portálu v rámci akcie s krycím názvom Oko vykonávať domové prehliadky, ale aj prehliadky firiem a nebytových priestorov. Spravodajský portál ďalej informoval, že NAKA má zasahovať aj vo firme Bonul, patriacej rodine Bödörovcov.

Denne vieme otestovať až 7500 ľudí, tvrdí Krajčí
Vďaka veľkokapacitným mobilným odberovým miestam (MOM), ktoré vykonávajú testovanie na ochorenie COVID-19, sme schopní otestovať až 7500 ľudí denne. Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | TASR