NAKA opäť v akcii. Obvinili muža, ktorý mal pripravovať vraždu Žilinku a Lipšica
21 | 09 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Polícia Slovenskej republiky dnes krátko popoludní na svojej sociálnej sieti informovala, že zasahovala v prípade prípravy úkladnej vraždy prokurátora JUDr. M. Žilinku a advokáta JUDr. D. Lipšica. Ide o policajnú akciu s názvom „Objednávka“, počas ktorej sme zadržali Dušana K.


Hospodárske noviny na svojom webovom portáli hn.online.sk informujú, že polícia v rámci uvedenej akcie zadržala a obvinila Dušana Kracinu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Polícia na sociálnej sieti ešte informuje, že zadržaného muža vyšetrovateľ ešte včera obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Tej sa mal dopustiť v štádiu prípravy, ktorá je rovnako trestná.

Dušana Kracinu mal podľa policajného hovorcu Michala Slivku pripravovať vraždy prokurátora Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. „Skutku sa mal dopustiť na dvoch osobách, na chránenej osobe, ktorou je tiež verejný činiteľ, ale aj osobe, ktorá plní povinnosti uložené na základe zákona a tiež z osobitného motívu, ktorým je objednávka alebo v úmysle získať majetkový prospech. Na trestnom čine sa mal zúčastniť ako objednávateľ, teda ten, kto požiadal iného, aby trestný čin spáchal. V súčasnosti s obvineným prebiehajú procesné úkony,“ uviedol k trestnej veci na sociálnej sieti policajný hovorca.

Dušan Kracina je podľa portálu hn.online.sk známy v súvislosti s kauzou vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó totiž tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Kracina mu mal oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.

„Čím viac na mňa budete útočiť, tým viac ma utvrdzujete v tom, že to robím dobre“, obhajuje sa Kollár
„V sieti NAKA uviazli veľké ryby – tu už nejde o úplatky klobáskami“ - v tom vidí predseda parlamentu útočnosť predstaviteľov opozície a časti médií na neho, na jeho straníckych kolegov, na kolegov z koalície a na predsedu... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Ivan Brožík