Novým českým ministrom zdravotníctva bude Roman Prymula
21 | 09 | 2020 I Natália Sollárová

Premiér Andrej Babiš navrhol na post nového šéfa ministerstva zdravotníctva Romana Prymulu. Podľa portálu novinky.cz, prezident Českej republiky Miloš Zeman s tým súhlasí a vymenovať do funkcie by ho mal ešte dnes.


Prymula nahradí odchádzajúceho ministra Adama Vojtěcha, ktorý na funkciu rezignoval v pondelok ráno. Bývalý námestník ministerstva zdravotníctva a vyštudovaný epidemiológ, ktorý bol v posledných mesiacoch vládnym splnomocnencom pre výskum v zdravotníctve, by mal zaujať nové miesto v úrade v utorok.

Prymula okrem toho pôsobil aj ako prorektor a rektor Vojenskej lekárskej akadémie. Je plukovníkom v zálohe a podľa portálu novinky.cz, vojenské vystupovanie a disciplínu pri verejných vystúpeniach nezaprie. V rokoch 2009 až 2016 viedol Fakultnú nemocnicu v Hradci Králové.

Príspevok Babiša, ktorý sa so Zemanom už dohodol, že Prymulu prijme a vymenuje za nového ministra:



Český minister zdravotníctva rezignoval
Z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie dnes český minister zdravotníctva rezignoval na svoju funkciu. Adam Vojtěch bude ďalej poslancom a bude sa venovať oblasti zdravotníctva, informovali Hospodářske noviny. Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Natália Sollárová