Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici rozhoduje o väzbe Ľudovíta M.
19 | 09 | 2020 I TASR

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici rozhoduje o väzobnom stíhaní bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. Obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania.


Návrh na väzobné stíhanie Ľudovíta M. podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na ŠTS v piatok (18. 9.), polícia obvineného zadržala vo štvrtok (17. 9.) ráno. Návrh na väzobné stíhanie mal prokurátor podľa hovorkyne ÚŠP podať z dôvodu obavy pred kolúznym konaním a obavy z pokračovania trestnej činnosti.

K trestnej činnosti malo podľa štvrtkového vyjadrenia hovorcu Prezídia Policajného zboru Michala Slivku dôjsť v rokoch 2011 až 2017. Dve osoby sú trestne stíhané za podporovanie zločineckej skupiny takáčovcov a činnosti v jej prospech. "V tejto súvislosti sú štyria z obvinených vrátane zadržaného Ľ. M. stíhaní za obmedzovanie osobnej slobody a Ľ. M. aj za vydieranie. V tejto časti vyšetrovania ide o trestnú činnosť z roku 2011," povedal Slivka.

Prípad Jankovskej svata trenčianskému súdu odňali
V prípade zadržaného Petra Vaska, svata bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej nastal zásadný zvrat. Trenčianskemu súdu rozhodovanie o väzbe odňali a o väzbe v druhom kole rozhodnú iní, informuje o tom portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
19 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.