Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sa mali pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Fecka
16 | 09 | 2020 I TASR

Polícia obvinila v rámci protikorupčnej akcie s krycím názvom Contract dvoch mužov, ktorí sa mali pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Martina Fecka. Ten s políciou spolupracoval, k odovzdaniu úplatku nedošlo. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.


"Za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému mu mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60.000 eur v hotovosti," uviedol s tým, že obvinení sa mali skutku dopustiť ako spolupáchatelia.

Slivka doplnil, že ide o Centrálny údajový repozitár Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKSÚP) v rámci projektu "Centrálny údajový repozitár ÚKSÚP - komplexný projekt pre manažment údajov" v hodnote takmer 1,5 milióna eur.

Slovensko zbytočne stratilo polrok pri zavedení zálohovania, tvrdí Sólymos
Slovensko zbytočne stratilo polrok pri zavedení zálohovania. Teraz sa systém bude "šiť horúcou ihlou". Tvrdí to exminister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd). Reagoval tak na to, že vláda v stredu schválila posunutie zálohovania na... Čítať ďalej
16 | 09 | 2020 | TASR


Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu zasahovala na viacerých miestach v Bratislave v súvislosti s rozsiahlou korupčnou trestnou činnosťou. Počas akcie zadržala dvoch obvinených z podplácania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti a tiež prehľadala priestory zainteresovaných firiem.

Obvineným Petrovi Ch. a Miroslavovi S. podľa polície hrozí v prípade dokázania viny za podplácanie trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti na sedem až 12 rokov. O prípadnom podnete na ich väzbu vyšetrovateľ rozhodne po vykonaní potrebných procesných úkonov, ktoré sa naďalej realizujú.