Vyčíňanie  Silikónovej mafie, alebo hra bez pravidiel (Leonid Savin)
18 | 08 | 2020 I Iveta Machová

Komentár Leonida Savina (Fond strategickej kultúry)


Americkí monopolisti v oblasti informačných technológií útočia na ruské médiá


V noci z 27. na 28.  júla Google odstránil YouTube účty niektorých ruských médií (televízny kanál "Carihradd" Historical Society "Dvojhlavý orol" spoločnosť boja proti interrupciám "Pre život!", Geopolitika.ru) a schránky súkromných osôb kvôli ... " porušeniu vývozných zákonov “ .

Neurčité vysvetlenie o „vývozných právnych predpisoch“ Spojených štátov sa musí chápať tak,  že Rusko produkuje a „vyváža“ mimo nie takú informáciu, ktorú od neho Veľký Brat očakáva. Profesor Valentin  Katasonov    charakterizuje spoločnosť Google ako súčasť mohutného „Deep State“ (štát v štáte), ktorý ovládol svojimi chápadlami celú Ameriku a zasahuje do zvyšku sveta.

Predtým takýmto spôsobom vyčíňali  Facebook  a  Twitter , odstraňovali a blokovali účty skupín užívateľov, politikov, verejných činiteľov a médií. V Rusku boli zablokované  Anna News ,  News  Front,   Krym24 ,  Federálna tlačová,  agentúra;   vejárovité  zablokovania ovplyvnili aj európske krajiny.

YouTube priznal „chybu“ v cenzúre vyjadrení proti Číne
Spoločnosť YouTube uviedla, že „skúma“ údajnú „chybu“ vo svojom systéme po tom, ako cenzurovala výraz „Wumao“, čo je všeobecný opis pre online propagandistov Čínskej komunistickej strany. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Mário Martinka


Odkazy na niektoré „vývozné právne predpisy“ nikto neberie vážne. Je to hra bez pravidiel. Cenzúra, ktorú zaviedli americké monopoly v oblasti informačných technológií, nadobúda totálny  (totalitný) charakter.

Meyer Habib


Pre liberálnu spoločnosť, akou sama seba nazýva spoločnosť moderného Západu, je takéto vyčíňanie cenzúry predovšetkým smrťou spoločenskej zmluvy, keď sa verí, že občania odovzdávajú časť svojich práv štátu výmenou za zabezpečenie svojich vlastných záujmov, opäť s pomocou štátu.

Niekoľko najväčších IT- korporácií vykonáva informačnú agresiu, voči ktorej zatiaľ neexistuje adekvátny odpor. Zdá sa, že západný svet je pripravený sa s tým vyrovnať. Nedávno Meyer Habib, člen francúzskeho parlamentu   povedal, napríklad, keď komentoval zatknutie francúzskeho spisovateľa Alaina Sorala, že "Facebook a YouTube  konečne začali čistku, Francúzsko ich musí nasledovať . "

Prestaňte nás cenzurovať! Odchod Joea Rogana ku Spotify poslal jasnú správu pre YouTube
Presun komika zo streamingovej služby YouTube by mohol signalizovať začiatok vlny, pri ktorej sa aj ostatní tvorcovia odsťahujú z tohto webu kvôli ich najnovším podmienkam, píše vo svojom komentári Guy Birchall. Čítať ďalej
23 | 05 | 2020 | Marek Molnár


„Čistka“ sa skutočne  začala a povážlivo sa vyvíja.

Ak sa Google,  Facebook  a  Twitter  zaoberajú vyhľadávaním a ničením účtov „disidentov“, služba  PayPal  napríklad   blokuje peniaze  užívateľov. Po takom vyvlastnení je takmer nemožné získať peniaze späť. Amazon  vo všeobecnosti odopiera ruským občanom aby  používali  jeho predajnú platformu.

Vládne kontrolné agentúry by určite  mali mať na spoločnosť  Google a ďalšie spoločnosti (ktoré majú  prezývku Silikónová mafia  ) otázky o tom, na ktorých serveroch a kde sa ukladajú údaje užívateľov. Z hľadiska bezpečnostných záujmov každého štátu je potrebné analyzovať aj  mapy Google, keďže táto spoločnosť  pracuje v záujme Pentagonu  a realizuje projekty s cloudovým ukladaním a umelou inteligenciou.

Katasonov  naznačuje, že sa Silikónová mafia pred voľbami zakorenila na pozíciách pána Ameriky a politické rozdiely tomu nebránia (napríklad majiteľ AmazonuNew York Times, Jeff Bezos, je kritikom Donalda Trumpa).  Tu však ide, najskôr,  o niečo iné - jestvujúca symbióza amerického štátu a Silikónovej mafie. Existuje mnoho faktov.

Kto vládne Amerike? Biely dom alebo Silicon Valley? (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 08 | 2020 | Iveta Machová


Jeff Bezos


Americké národné združenie pre kybernetickú bezpečnosť úzko spolupracuje so spoločnosťami GoogleFacebook ,  Dropbox  a  Microsoft . Firma Palantir  bola založená ako jeden z projektov zakladateľa firmy PayPal   Petra Thiela v roku 2004 a jej prvým externým investorom bola spoločnosť rizikového kapitálu CIA  In-the Q-Tel . Zoznam klientov Palantiru zahŕňa ministerstvo zahraničných vecí USA, CIA, FBI, armádu, námornú pechotu, policajné zložky New Yorku a Los Angeles a veľké množstvo finančných inštitúcií.

Riaditeľka DARPA (Agentúra pre projekty obranného pokročilého výskumu USA) Regina Duncan  sa pripojila k spoločnosti Google. Spoluzakladateľ spoločnosti Google  Eric Schmidt je technickým poradcom spoločnosti Alphabet a je členom jej správnej rady, zároveň je predsedom Rady pre inováciu v oblasti obrany Pentagonu. A tak ďalej.

Teraz majitelia peňazí a americký establishment  zvažujú všetky svetové problémy z jedného jediného  uhla pohľadu: kto dostane kreslo v Bielom dome po prezidentských voľbách v USA 3. novembra 2020.

O informačnom supermonopole v USA (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
12 | 08 | 2020 | Iveta Machová


A ako potvrdenie symbiózy amerického štátu a Silikónovej, mafie na pozadí pirátskych manipulácií s účtami na sociálnych sieťach, na pozadí pokusov o zničenie akéhokoľvek alternatívneho hľadiska, Ministerstvo zahraničných vecí USA 4. augusta zverejnilo osobitnú správu  „Základy ruského ekosystému dezinformácií a propagandy“ (77 strán) ... Na druhý deň, na brífingu ministerstva (State Department)  bola táto kompilácia vyhlásená za "prvý komplexný dokument o ruskej dezinformačnej kampani . Ukazuje sa, že "Rusko chce podkopať demokratické inštitúcie a demokratické normy," a okrem toho "rozširovať strach a zmätok . "

Sú však skutočne vystrašení z toho, že sa niekto pozerá na svet a na problémy moderného človeka inak ako oni!

Ak sa pozrieme na vyčíňanie Silikónovej mafie z pohľadu bežného internetového užívateľa konzumenta - či už v Rusku, Európe alebo Ázii, - je taký užívateľ v ťažkej situácii. Je nútený zverovať svoje údaje (autorské diela, osobné listy, uložené súbory) niekomu neznámemu. A jedného dňa jeho duševné vlastníctvo môže zmiznúť a bude mu povedané, že ... porušil „vývozné zákony USA“!  To je aký  „suverénny internet“  !

Preto musíme poďakovať zostavovateľom správy ministerstva zahraničných vecí o „ruskej dezinformácii“. Postavili nás tvárou v tvár nás vážnemu problému, ktorý si vyžaduje naliehavé riešenie.

Kotleba, komsomolci a ohrozená zvrchovanosť Slovenska
Na Slovensku sa dnes stali rôzne neuveriteľné veci. Po Piešťanoch pobehovala živá zebra ako zo Safari. Mičovskému nefunguje ministerstvo a Kotlebovi Facebook vymazal video. Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič