Politická vojna v Považskej Bystrici? Viceprimátorovi zhorelo v noci auto
11 | 08 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Podľa viceprimátora za podpálením automobilu môže byť politický motív.


Považskobystrickému viceprimátorovi Petrovi Máťošovi zhorel v pondelok (10. 8.) v noci osobný automobil Volkswagen Touareg. Automobil mal zaparkovaný pred bytovkou, podľa jeho slov ho podpálili úmyselne.

„Zobudil som sa v noci o 23.30 a z okna som videl ako horí moje auto. Nie je to prvý prípad poškodenia automobilu. Kolegyni poslankyni za rovnakú mestskú časť ako som ja prepichli nedávno na aute pneumatiky,“ doplnil Máťoš s tým, že za podpálením automobilu môže byť politický motív.

NAKA zasahuje pri akcii Šašovia, súvisí s extrémizmom (aktualizácia)
Od utorkového skorého rána na viacerých miestach celého Slovenska zasahuje Národná kriminálna agentúra (NAKA) proti extrémizmu. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Peter Haluza, TASR


„Dňa 10. augusta o 23.30 bol ohlásený požiar osobného motorového vozidla na sídlisku SNP v Považskej Bystrici. Na mieste zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Považskej Bystrice s dvomi zásahovými vozidlami,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík s tým, že príčinu vzniku požiaru vyšetrujú znalci.

Ako dodal, požiar zasiahol motorovú časť vozidla. Hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch za účelom likvidácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd. Následne automobil skontrolovali termovíznou kamerou a miesto udalosti odovzdali polícii.

Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

Slovensko nie je banánovou republikou, napísal Matovič k vyhosteniu ruských diplomatov
Slovensko je zvrchovaným štátom a nie banánová republika, kde sa môžeme vysmievať do tváre diplomatickým pravidlám, píše premiér. Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR