Demonštranti v Bejrúte sa opäť pokúsili zaútočiť na parlament, pričom pri ňom založili požiar (VIDEO)
10 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Pri parlamente v Bejrúte vypukol požiar potom, čo sa druhú noc stretli demonštranti a polícia v uliciach. Polícia nasadila slzný plyn, pričom demonštranti požadujú rezignáciu vlády kvôli obrovskému výbuchu v prístave, informuje portál RT.


Po sobotnom pokuse o útok na parlament sa demonštranti v nedeľu vrátili, pričom tentoraz aj strieľali projektily na bezpečnostných dôstojníkov nasadených na ochranu budovy vlády.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=36&v=-k4apIdHkGU&feature=emb_title

Keď slnko zapadalo, pri vstupe do parlamentu vypukol požiar, ktorý vyzval políciu, aby nasadila slzný plyn a vyslali hasičov, aby uhasili požiar.

Videozáznam zachytil, ako pomocou prakov strieľajú projektily na bezpečnostné sily, ktoré na nich miera laserom.



Demonštrantom sa nakoniec podarilo strhnúť časť bezpečnostného plotu.



Obrnená polícia reagovala slzným plynom. Počas sobotných protestov sa demonštranti dokázali dostať do ministerstva zahraničných vecí a ďalších vládnych budov. Jeden policajt bol zabitý a stovky ľudí bolo zranených.

V Bejrúte korešpondent RT Igor Zhdanov informoval, že bezpečnostné sily používali slzný plyn a gumové guľky „bez rozdielu“, dokonca aj keď sa na mieste boli novinári. Policajnú operáciu označil za veľmi „rýchlu“, pretože prinútili demonštrantov, aby sa rozptýlili v uliciach.

"Som si úplne istý, že bude veľa zranených, možno viac než v sobotu," uviedol Zhdanov a dodal, že lekári sú v pohotovosti, aby liečili ľudí postihnutých slzným plynom a gumovými projektilmi.



Británia začína striktne riešiť problém „invázie migrantov“
Britská ministerka vnútra Priti Patelová poverila bývalé Kráľovské námorné komando, aby zastavilo migrantov prichádzajúcich loďou po Lamanšskom prielive. Keďže stovky migrantov pristávajú vo Veľkej Británii každý deň, Patelová uviedla, že jej... Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Marek Molnár