Nemecká polícia pátra po podozrivom, ktorý odzbrojil štyroch dôstojníkov a utiekol do divočiny s lukom
14 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Nemecká polícia začala rozsiahle pátranie zahŕňajúce stovky dôstojníkov, špeciálnych síl a helikoptér s cieľom nájsť muža, ktorý predtým odzbrojil štyroch policajtov pri útoku za denného svetla, informuje portál RT.


Podozrivý je „násilný a vyzbrojený niekoľkými strelnými zbraňami“, varovala polícia v juhozápadnom nemeckom štáte Bádensko-Würtembersko a vyzvala ľudí v meste Oppenau, neďaleko hraníc s Francúzskom, aby zostali doma. Ľudia boli tiež vyzvaní, aby sa za každých okolností vyhýbali lesným oblastiam a aby v tejto oblasti nevykonávali prechádzky.



Hrozba, ktorú predstavuje 31-ročná osoba, je zjavne taká veľká, že sa polícia rozhodla otvorene odhaliť jeho celé meno a ukázať fotografie na zozname, ktorý zverejnila na svojej webovej stránke, pričom ide o nezvyčajnú taktiku nemeckých orgánov činných v trestnom konaní.

Podozrivý Yves Etienne Rausch je opísaný ako 170 cm vysoký muž s plešatou hlavou a kozou bradou, ktorý nosí okuliare a maskovacie oblečenie.

Nezdá sa však, že by mal zvlášť zastrašujúci vzhľad, napriek tomu sa mu podarilo odzbrojiť až štyroch policajných dôstojníkov pri jednom útoku a vzal im zbrane. Všetko to začalo ako rutinná kontrola totožnosti, keď niekto v nedeľu ráno upozornil políciu na podozrivého jednotlivca, ktorý bol vyzbrojený lukom a šípmi.

Policajt z Pennsylvánie vyvolal nové pobúrenie verejnosti, keď použil rovnaký škrtiaci chmat na iného Afroameričana (VIDEO)
Pennsylvánske úrady spustili nové vyšetrovanie po tom, ako bol dôstojník natáčaný pritom, ako zadržiaval muža kľačaním na jeho krku v Allentowne. Video z incidentu okamžite obletelo internet, čo vyvolalo ďalšie celonárodné pobúrenie nad policajnou... Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Marek Molnár


Muž, ku ktorému sa všetci štyria dôstojníci priblížili, sa spočiatku zdal byť ochotný spolupracovať, ale krátko potom vytiahol pištoľ, ktorú mal so sebou. Ďalej sa oháňal so svojou zbraňou, pričom sa vyhrážal dôstojníkom a prinútil ich odovzdať svoje služobné zbrane skôr, ako utiekol do lesa.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=6g_Ei3dpC8M&feature=emb_title

Teraz sa predpokladá, že vlastní štyri zbrane Heckler & Koch P2000, z ktorých každá má až 16 nábojov, čo znamená spolu až 64 striel okrem zbraní, ktoré už mal.

Polícia okamžite začala pátranie po Rauschovi. Úrady zablokovali niekoľko ciest v tejto oblasti a vyhlásili bezletovú zónu troch námorných míľ (5,6 km) okolo mesta Oppenau. K veľkému nájazdu sa pridali psovodi a tímy špeciálnych síl, zatiaľ čo helikoptéry hliadkujú oblohu.

Desivé video policajných áut NYPD, ktoré prerážajú davy demonštrantov
Dvojica vozidiel NYPD sa vrhla proti davom Newyorčanov, demonštrujúcich vrámci celonárodných protestov, vyvolaných smrťou Georga Floyda rukami polície. Podľa RT k incidentu došlo v Brooklyne . Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič