FBI vedela o tom, že generál Flynn nebol „ruským agentom“, ale aj napriek tomu ho stíhala
11 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Prvý poradca prezidenta Donalda Trumpa pre národnú bezpečnosť Michael Flynn podľa rozhodnutia FBI „nekonal ako agent Ruska“, aj napriek tomu, že bolo Muellerove vyšetrovanie založené na tomto tvrdení, informuje portál RT.


Nové dôkazy, ktoré ministerstvo spravodlivosti tento týždeň poskytlo Flynnovemu právnemu tímu, a ktoré boli zverejnené v piatok v rámci súdneho konania, ukazujú, že FBI vedela, že Flynn nebol ruským agentom, a verila, že agentom počas rozhovora z januára 2017 Flynn neklamal.

Ručne písaný dokument ukazuje, že úradníci verili, že neexistujú žiadne primerané dôvody na stíhanie podľa Loganského zákona, zákona, ktorý občanom USA zakazuje vykonávať zahraničnú politiku.



Potom, čo Washington Post zverejnil úlomky úniku informácií od FBI, sa naznačuje opak, Flynn bol nútený rezignovať vo februári 2017 a neskôr v tom roku čelil obvineniam z krivej prísahy, ktoré vyplynuli z vyšetrovania „tajnej ruskej dohody“ Trumpovou kampaňou zo strany osobitného poradcu Roberta Muellera.

Čo robí tieto odhalenia obzvlášť závažnými, je skutočnosť, že memorandum o rozsahu pôsobnosti Muelleroveho vyšetrovania citovalo Loganský zákon ako jeden z predikátov pre pokračovanie po Flynnovi.



14 strán dodatočných dôkazov, ktoré poskytla vláda 7. júla, poukazuje na Flynnovu nevinnosť, „neprítomnosť pri akomkoľvek trestnom čine“, ako aj „vládne pochybenie“ pri vyšetrovaní Flynna a „trestné stíhanie prokurátora pri potláčaní dôkazov priaznivých pre obranu“, uviedol jeho právny tím vo vyhlásení.

Nástroj na získavanie údajov z Twitteru informoval políciu o demonštrantoch BLM, aj napriek sľubom, že nebudú špehovať
Analytická firma, ktorá analyzuje údaje od Twitteru na účely presadzovania práva, bola prichytená, ako informuje políciu podrobnými informáciami o pochodoch Black Lives Matter, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 07 | 2020 | Marek Molnár