Počiatkova vila vo francúzskom meste Cannes stála podľa mimovládky 3,2 milióna eur
07 | 07 | 2020 I SITA

Vila bývalého ministra financií a dopravy za stranu Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Jána Počiatka vo francúzskom meste Cannes stála 3,2 milióna eur.


Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informovala mimovládna organizácia Transparency International Slovensko (TIS). Mimovládka podotkla, že cena, za ktorú si Počiatek kúpil prímorskú vilu, nebola doteraz jasná. Keď ju pred voľbami bol súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO) demonštratívne oblepiť plagátmi „Majetok Slovenskej republiky", spomínal nejasne desiatky miliónov.

„Prišli sme sem symbolicky preto, lebo sme sa dozvedeli, že Počiatek si tu kúpil lukratívnu vilu v najlepšej štvrti v Cannes. Na ulici, kde domy stoja 20, 30, sto miliónov eur," hovoril vtedy Matovič vo videu. Počiatek cenu v reakcii odmietol zverejniť.

Boris Kollár napokon zrejme bude čeliť odvolávaniu, návrh podá sám
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) napokon zrejme bude čeliť odvolávaniu. Návrh na vyslovenie dôvery šéfovi parlamentu by mal podať sám v úvode utorkovej riadnej schôdze parlamentu, ktorá sa začne o 13.00 h. TASR to potvrdili... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


TIS približuje, že s cieľom sprehľadniť realitný trh začali francúzske úrady od minulého roka zverejňovať zmluvné ceny predaja nehnuteľností od roku 2014. „Databázu údajov priebežne dopĺňajú a nedávno tam pribudla aj cena Počiatkovho nákupu. V novembri 2018 kúpil vilu v Cannes za 3,2 milióna eur. Má deväť izieb a 379 metrov štvorcových, plus okolité pozemky v rozlohe 1 263 metrov štvorcových," ozrejmila mimovládka.

Doplnila, že naďalej ostáva nejasné, či mal Počiatek na nákup vily dostatok legálnych peňazí. „Majetkové priznania prestal ako minister zverejňovať v roku 2016. Patril k najbohatším ministrom minulých vlád, vlastnil viacero firiem, no už pred Cannes kúpil aj luxusnú vilu na Slavíne v Bratislave," dodala TIS.

Podľa týždenníka Trend polícia Počiatkov majetok naďalej preveruje. Exminister nie je dodnes z ničoho oficiálne obvinený.

Krajčímu nedôverujem, poučenie pred interrupciou sa stane katechizmom, hovorí Beňová
Poslanci NR SR sa budú v rámci programu júlového rokovania parlamentu zaoberať až štyrmi návrhmi na novelu zákona o interrupciách z roku 1986. Jednou z nich je aj novela z dielne OĽaNO, ktorá hovorí napríklad aj o predĺžení času na premyslenie si... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok