Kollár bude na schôdzi čeliť odvolávaniu, návrh podal on sám (aktualizácia)
07 | 07 | 2020 I TASR

O Kollárovi by mali poslanci parlamentu hlasovať tajne.


Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) bude v úvode deviatej schôdze Národnej rady (NR) SR čeliť odvolávaniu z funkcie. Návrh na svoje odvolanie podal Kollár, hlasovať o jeho zotrvaní vo funkcii by mali poslanci parlamentu tajne.

Aktualizované 7.7 o 13.55. hod.:

Kollár chce, aby v súvislosti s medializovanými informáciami o kauze jeho diplomovej práce a výzvami niektorých koaličných partnerov rozhodla Národná rada SR hlasovaním o jeho zotrvaní alebo odvolaní z postu.

Poslanci zároveň neodsúhlasili žiadosť europoslankyne Lucie Ďuris Nicholsonovej (SaS), ktorá chcela pred poslancami vystúpiť v súvislosti s navrhovanou legislatívou týkajúcou sa potratov.

Predseda Smeru-SD Robert Fico žiadal doplniť do programu schôdze návrh na riešenie personálnych zmien vo výboroch. Tvrdí, že vystúpením 11 poslancov zo Smeru-SD títo stratili právo na predsednícke pozície v niektorých kontrolných výboroch, a to vo výbore na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS) a na preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu (NBÚ).

Kollár reagoval tým, že v zmysle rokovacieho poriadku musia byť procedurálne návrhy predložené pred začatím schôdze, o návrhu Fica teda hlasovať nedal.

Ak Boris Kollár nezíska dôveru poslancov, Sme rodina odíde z koalície (aktualizácia)
Poslanci Sme rodina podporia zaradenie bodu o odvolávaní B. Kollára z postu šéfa parlamentu. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Peter Haluza, TASR