Ďalšia explózia v Iráne. Dvaja mŕtvi a niekoľko zranených (VIDEO)
07 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Pri výbuchu v továrni v iránskom meste Baqershahr pri Teheráne v skorých ranných hodinách, boli zabití najmenej dvaja ľudia a ďalší traja boli zranení, informuje portál RT.


Výbuch zaznamenali krátko po 3:00 hodine miestneho času, pričom guvernér okresu Kahrizak uviedol, že údajným dôsledkom bola „nedbanlivosť pri plnení kyslíkových nádrží“.

Pohotovostné služby sa okamžite presunuli na miesto nehody, aby zabránili rozšíreniu požiaru do budov v priemyselnom areáli, ktoré sa nachádzali v blízkosti.



"Výbuch bol taký silný, že zničil aj steny v blízkosti továrne Saipa Press," dodal miestny správca Amin Babai.

V posledných týždňoch sa v celej krajine odohrávajú série výbuchov a požiarov.

Medzitým orgány v Teheráne odmietli komentovať správy o výbuchu v jadrovom komplexe Shahid Rezaei Nejad v Yazde. Minulý týždeň na mieste vypukol požiar, ale dôsledok nehody zostáva z bezpečnostných dôvodov nezverejnený. Úrady napriek tomu potvrdili, že na mieste neboli žiadne jadrové materiály ani úniky rádioaktívneho materiálu.

USA porušili Chartu OSN tým, že zavraždili iránskeho generála Solejmáního
Americký útok, pri ktorom bol zavraždený iránsky generál Gásem Solejmáni, nebol podľa spravodajkyne OSN pre svojvoľné popravy Agnes Callamardovej ospravedlnený žiadnym pokračujúcim alebo bezprostredným útokom na americké záujmy a porušil tým Chartu... Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár