Poslanci budú o "podnikateľskom kilečku" rokovať na júlovej schôdzi
30 | 06 | 2020 I TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa pre "podnikateľské kilečko" už mimoriadne nestretnú. Rokovať o ňom majú na schôdzi, ktorej začiatok je plánovaný na 7. júla.


TASR to potvrdili predsedovia koaličných poslaneckých klubov Jana Žitňanská (Za ľudí) i Michal Šipoš (OĽaNO). Tvrdia, že sa na tom dohodli na koaličnej rade.

"Na pondelňajšej koaličnej rade sa dohodlo, že sa to zaradí na riadnu schôdzu, ktorá bude od 7. júla, aby sa to už nekomplikovalo. Keďže účinnosť zákona by sa už aj tak nestihla od 1. júla 2020," uviedol pre TASR Šipoš.

Náraz roztrhol Octaviu na dve časti (foto)
Český vodič vošiel do jazdnej dráhy kamiónu. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza


Vláda premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) schválila v minulom týždni 114 zmien, ktoré by mali zlepšiť podnikateľské prostredie a pomôcť naštartovať slovenskú ekonomiku po pandémii ochorenia COVID-19. Zákon z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, označovaný aj ako "lex korona", by mal byť schválený parlamentom v skrátenom legislatívnom konaní.

Návrh legislatívy upravuje napríklad výšku správnych poplatkov, ruší viacero oznamovacích povinností podnikateľov, zavádza možnosť splnenia si povinností voči Sociálnej poisťovni v ďalšej sedemdňovej lehote či zvyšuje o pätinu limit na preukázateľne vynaložené výdavky na spotrebu pohonných látok oproti údajom z technického preukazu.