Kollár za Matoviča horúce gaštany z ohňa nevytiahne
30 | 06 | 2020 I Arpád Németh

Ani len prešľap Borisa Kollára nemôže prekryť neschopnosť, s akou Igor Matovič "vládne" tejto krajine.


Kauza diplomovej práce Borisa Kollára dokázala úspešne prekryť ten najdôležitejší odkaz súčasnej 100 dní „funkčnej“ vlády. Nedokážu sa poriadne dohodnúť na ničom, čo by Slovensku reálne pomohlo z mizérie, ktorá sa prejavuje tak v politike, ako aj v ekonomickej situácii.

Sto dní vlády nám síce prinieslo koronakrízu, ale to neznamená, že by to mala byť jediná téma fungujúceho kabinetu. A ak sa aj niečomu súdruhovia z vlády venovali, bola to podružná téma voľby generálneho prokurátora, alebo sprísnenie interrupčného zákona. Sú toto naozaj témy, ktoré potrebuje teraz Slovensko riešiť?

A tak, keď už to vyzeralo, že naozaj príde na lámanie chleba a občania sa začnú pýtať, čo nám vlastne nová vláda dobrého priniesla, prišla kauza „diplomovka“, ktorú odpálili neúspešní kandidáti do parlamentu zo strany Spolu. Mimochodom ide o tú istú osobu, ktorá chcela byť ministrom školstva.

O výške minimálnej mzdy rozhodne vláda, zamestnávatelia a odborári sa nedohodli
O sume výšky minimálnej mzdy nakoniec bude rozhodovať Matovičov kabinet. Aj v ňom však existujú rôznorodé názory. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | Peter Haluza

Ale neúspešné strany sú iná téma.

Dôležité je to, že počas celých troch mesiacov sme mohli sledovať Igora Matoviča, ako tápe vo svojej novej funkcii, ktorá ani náhodou nie je zlučiteľná s jeho osobnostným nastavením. Lebo on je sám pravda sama o sebe žijúca o čo on povie, mal by byť zákon.

Akurát že mu to akosi nevychádza. A tak dokonca aj Kollárov prešľap s diplomovkou sa snaží vyriešiť tak, že by retroaktívne nechal preveriť tituly tisícov ľudí, ktorý s jeho neschopnosťou vládnuť nemajú nič spoločné. A to len preto, že si potrebuje udržať fungujúcu koalíciu aj za cenu porušenia všetkých princípov, na ktorých staval svoju predvolebnú kampaň.

Ale ak si pán premiér myslí, že úplne nezmyselným návrhom na preverenie záverečných prác na vysokých školách za obdobie, na ktorom sa dohodnú minister školstva a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, odpúta pozornosť od vlastnej neschopnosti, mýli sa. Všetci si dobre pamätajú, ako sa skrýval za konzíliá, krízové štáby, zahraničný dopyt, alebo za svoj „ľudový“ Facebook. Príde na rad aj preverovanie diplomoviek jeho veľavýznamných "odborníkov" konzília? Možno by sme sa nestačili čudovať, čo všetko je v tomto štáte zhnité. Lenže teraz sa tu iba pohadzuje horúci gaštan, menom Boris.

Sériový vrah zo 70. a 80. rokov sa priznal k viacerým vraždám
DeAngelo, prezývaný zabijak zo zlatého štátu (Golden State Killer), potvrdil, že je neslávne známym zabijakom a zločincom, ktorý v 70. a 80. rokoch minulého storočia vyčíňal v americkom štáte Kalifornia. Čítať ďalej
30 | 06 | 2020 | TASR