Trump vysvetľuje, prečo nebol informovaný o „Ruskom hoaxe“. „Tajná služba nepovažovala túto informáciu za dôveryhodnú“
29 | 06 | 2020 I Mário Martinka

Americké špionážne agentúry nezistili žiadne dostatočne dôveryhodné informácie o tom aby ho alebo jeho viceprezidenta informovali, že Moskva ponúka odmeny za zastrelenie amerických jednotiek v Afganistane, uviedol americký prezident Donald Trump.


Anonymný zdroj tvrdí, že Prezident Trump v nedeľu večer tweetoval, že americké spravodajské služby „ma informovali o tom, že tieto informácie nepovažujú za dôveryhodné, a preto mi ani [viceprezidentovi Mikeovi Pencelovi] ich neoznámili “, píše rt.com.

The New York Times ako prvý zverejnil obvinenia, že ruská vojenská spravodajská služba zaplatila ozbrojeným silám spojeným s Talibanom v Afganistane za útok na vojakov NATO. Trump, obviňovaný z toho, že o tom vedel už od marca, ale nijako nereagoval, čelil lavíne obvinení zo zrady zo strany svojich kritikov.

Tento špionážny triler sa však rýchlo skončil po tom, čo prakticky každá z uvedených strán vyvrátila tieto tvrdenia (s výnimkou „zajatých afganských militantov a zločincov“, ktorí sa údajne počas výsluchov podelili o tieto dôležité informácie).

Nejde o Trumpa: Berlín hovorí, že vzťahy s USA sú také zlé, že ich ani demokrati nedokážu napraviť
Nemecký minister zahraničných vecí, Heiko Maas pripustili, že dni dobrého „transatlantického partnerstva“ sa skončili a dodal, že ani demokrati, ktorí sa vracajú k moci, pravdepodobne tieto dni automaticky neprivedú späť k životu, píše... Čítať ďalej
29 | 06 | 2020 | Mário Martinka


Biely dom a americký riaditeľ národnej spravodajskej služby John Ratcliffe poprel, že brífing opísaný v správe sa niekedy uskutočnil. Ruské ministerstvo zahraničných vecí toto vyhlásenie odmietlo ako „nesofistikované nastraženie“, ktoré „jasne ilustruje nízke intelektuálne schopnosti propagandistov z americkej spravodajskej služby, ktorí namiesto toho aby vymysleli niečo dôveryhodnejšie, uchýlia sa k vyčarovaniu takýchto nezmyslov“.

Dokonca aj Taliban zosmiešnil túto správu a uviedol, že afganskí militanti nikdy nepotrebovali nijaký dodatočný stimul na boj s cudzími útočníkmi: „Naše cielené zabíjanie a atentáty prebiehajú už roky a spáchali sme ich z vlastných zdrojov.“

Koronavírus zrazil USA „na kolená“, hovorí riaditeľ CDC
Doktor Robert Redfield hovorí, že zdravotníctvo je podfinancované, čo je veľmi zlá informácia, keďže v USA je viac ako 2,3 milióna prípadov COVID - 19 Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Mário Martinka