Starostka mesta Seattle nedokázala odstrániť barikády, pričom sľúbila, že sa o to opäť pokúsi v nedeľu
27 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Po neúspešnej snahe o odstránenie barikád z autonómneho tábora v meste Seattle, starostka mesta prehlásila, že sa o to opäť pokúsi v nedeľu, pričom bolo mesto postihnuté ďalšou žalobou, informuje portál RT.


V piatok ráno sa demonštranti stretli v zóne „Capitol Hill Occupied Protest“ (CHOP) s mestskými robotníkmi, ktorí prišli, aby odstránili pouličné bariéry okolo zóny, pričom jeden aktivista ostal ležať na ceste, aby prekazil vstup bagru do zóny.

Po napätej interakcii a zdĺhavom stretnutí s demonštrantmi však starostka Jenny Durkanová uviedla, že počas víkendu ešte barikády zostanú.



Na stretnutí predstavitelia mesta a aktivisti diskutovali o „obnove oblasti Capitol Hill a dlhodobých zmenách v transformácii polície“, uviedla vo vyhlásení Durkanová a dodala, že sa snaží vyvážiť práva protestujúcich z prvého dodatku s verejnou bezpečnosťou.



Niektoré barikády však aj naďalej zostanú v blízkosti východného okrsku policajného oddelenia v Seattle, čo naznačuje, že demonštranti majú v pláne pokračovať v demonštrácii v tejto oblasti. Nie je jasné, či mesto tento plán vôbec schválilo.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=101&v=LcrV_UjG75Y&feature=emb_title

Nová žaloba podaná vo štvrtok, v ktorej je tiež spomenutý guvernér Jay Inslee, tvrdí, že mesto „umožnilo, podporilo a aktívne uľahčilo obsadenie a prevzatie približne šiestich mestských blokov, pričom to urobili nepovolenou, neautorizovanou a násilnou skupinou občanov propagujúcich politickú skupinu zvláštneho záujmu.“

Žaloba nadväzuje na podobnú sťažnosť, ktorú začiatkom tohto týždňa podalo viac ako tucet miestnych podnikateľov. Hoci vyjadrili podporu právam a úsiliu hnutia Black Lives Matter, právnik zastupujúci žalobcov uviedol, že sa obávajú „verejného poriadku“ a „bezpečnosti“, pričom dodáva, že "chcú prístup do svojich ulíc a do svojich nehnuteľností.“

Skupina Afroameričanov brutálne zaútočila na muža ohňostrojom z blízkej vzdialenosti (VIDEO)
Znepokojujúce zábery zachytili skupinový útok na muža v Baltimore, pričom viacerí muži útočili ohňostrojom a mierili mu na tvár z blízkej vzdialenosti, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Marek Molnár