Ruský reportér si počas Dňa víťazstva zajazdil v najmodernejšom tanku Terminátor (VIDEO)
25 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Spravodajca portálu RT sa po prehliadke Dňa víťazstva odvážil previezť v najmodernejšom ruskom tanku, aby ukázal, aké to je jazdiť na stroji, ktorý má názov Terminátor, informuje portál RT.


Igor Zhdanov začal svoju výpravu z "parkoviska" obrnených vozidiel, ktoré boli určené na prehliadku Dňa víťazstva 2020 v Moskve. Reportér sa potom vydal na Červené námestie, pričom celú cestu cestoval cez centrum Moskvy a zastavil až za bránami Kremľa.

Na ceste s ním bola aj posádka ťažko ozbrojeného Terminátora a tiež jednotky určené na ochranu hlavných bojových tankov počas boja.



Terminátor je vybavený štyrmi protitankovými raketami, párom 30 mm kanónov a niektorými guľometmi s menším kalibrom. Bol navrhnutý tak, aby chránil tankové jednotky pred nepriateľskou pechotou a lietadlami. Spravodajca poznamenal, že vozidlo má iba jednu nevýhodu, a to náklady.

Peking pohrozil Washingtonu protireakciou na kroky voči čínskym médiám
Čína pohrozila protiopatreniami v reakcii na krok amerických úradov, ktoré tento týždeň pridali štyri čínske médiá medzi organizácie považované za "zastupiteľské úrady na diplomatickej misii". Informovala o tom v stredu agentúra ... Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR