Queen sa dočká obrovskej pocty! Zatiaľ sa to podarilo len Beatles a Pink Floyd
25 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Britská pošta vydá sériu 13 známok zachytávajúce obaly najpopulárnejších albumov a fotografie rockovej kapely Queen, ktorá oslavuje 50. výročie vzniku. Je to obrovská česť, uviedol bubeník skupiny Roger Taylor.


Portál Stars24 píše, že séria známok pôjde do predaja budúci mesiac. Okrem motívov z obalov dosiek slávnej formácie majú zachytávať extravagantné živé vystúpenia a tiež prvé fotografie zo štúdia z roku 1974.

„Aká česť. Teraz musíme byť naozaj všadeprítomní,“ poznamenal k počinu spevák a bubeník Taylor.

„Od doby, kedy sme my štyria, predčasne vyspelí chlapci, pred 50 rokmi začali svoju kariéru, zasvätili sme životy uskutočňovaniu svojich neuskutočniteľných snov,“ dodal podľa agentúry Reuters ďalší člen kapely, gitarista a spevák Brian May.

Miro Žbirka o živote v socializme: Toto po mne chceli v Rusku!
Legendárny spevák Miro Žbirka dosiahol svetových úspechov a na hudobnej scéne sa pohybuje dlhé desiatky rokov. Spieval aj za socializmu, o čom nedávno porozprával, píše portál Stars24. Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


„Niekedy je zvláštne, keď sa prebudíme a uvedomíme si, aké teraz máme postavenie. Stali sme sa národnou inštitúciou,“ poznamenal May.

Queen predali viac ako 300 miliónov nahrávok a sú len treťou hudobnou skupinou, ktorej kráľovská pošta venovala poštové známky. V roku 2007 sa tejto pocty dostalo skupine The Beatles a v roku 2016 kapele Pink Floyd.



Skupina Queen patrila po dve desaťročia ku špičkám svetovej rockovej scény. Pozornosť na seba pútal najmä frontman Freddie Mercury, ktorý v novembri 1991 vo veku 45 rokov podľahol chorobe AIDS. Do sŕdc fanúšikov sa legendárna štvorica zapísala hitmi ako Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Radio Ga Ga, A Kind of Magic alebo The Show Must Go On.

Pravda o finále SuperStar: Víťazka Piešová spievala v bolestiach a mala ústa plná krvi!
Tohtoročná víťazka SuperStar Barbora Piešová (19) vyvolala po svojom finálovom výstupe rozporuplné reakcie. Pre niekoho boli jej slzy v očiach divadielko, ktorým lákala divákov k zaslaniu hlasu, Barbora však svoje netradičné správanie odôvodnila... Čítať ďalej
25 | 06 | 2020 | Timotej Dudka