Richard Müller otvorene o svojej chorobe: Je to labilné a veľmi krehké!
23 | 06 | 2020 I Timotej Dudka

Spevák Richard Müller (58) svoju maniodepresívnu psychózu pred verejnosťou netají. Podľa svojich slov už ale dlho neprežil žiadny zo stavov, ktoré toto závažné duševné ochorenie sprevádzajú. Dnes sa cíti oveľa lepšie, hoci spomienky na depresívne obdobie svojej choroby ho strašia dodnes, píše portál Blesk.


Bipolárna porucha čiže maniodepresívna psychóza je hlavným dôvodom, prečo sa Müller drží na uzde, nechodí do spoločnosti a abstinuje. Stačil by totiž malý prešľap a mohol by sa opäť ocitnúť na starých koľajach, čo spevák rozhodne nechce. Týždenníku Téma nedávno prezradil, ako sa v poslednej dobe cíti.

Je to stále labilné a veľmi krehké, kedykoľvek sa to môže zvrtnúť a vrátiť, netajil svoje obavy. Keď o tom hovorím, vracajú sa mi všetky spomienky a ja jednoducho nemám chuť sa k tomuto obdobiu vracať.“

Dara Rolins a jej potešenie: Randím o sto šesť! Muži o mne snívajú
Už to sú viac ako dva roky, čo sa Dara Rolins (47) rozišla so slovenským raperom Patrikom Vrbovským (43) a od tej doby je bez oficiálneho partnera. Úplne bez mužskej spoločnosti však nie je a pozvánky na rande neodmieta, práve naopak! Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Timotej Dudka


Spevák dodal, že počas najtvorivejšieho obdobia dokázal v krátkom čase vyprodukovať aj 60 textov piesní. Maniodepresívne stavy už ale neprežil najmenej 10 rokov, čo potvrdila aj jeho partnerka Vanda Wolfová (48).

Richard je už roky abstinentom, stráži si denný režim, neponocuje, nechodí na večierky. Na začiatku to bolo ťažšie, ale myslím si, že dnes už sa s tým tak zžil, že to nie je boj, už to ani nevníma, zverila sa jeho priateľka a matka Müllerova najmladšieho syna Markusa.

Že u neho maniodepresívne stavy neprebehli desať rokov, však údajne neznamená, že sa vyliečil. Pacient, u ktorého je porucha raz diagnostikovaná, zostane chorý do konca života, vďaka správnym medikamentom sa však stavy nemusia vôbec prejavovať. Sám Richard potvrdil, že o pokorenie tohto psychického ochorenia nie je reč a zrejme nikdy nebude. Dúfa však, že to najhoršie má už za sebou.

Hokejista Petr Nedvěd trénuje s kočíkom! Zatiaľ naprázdno
Za mesiac už budú traja! Bývalý hokejista Petr Nedvěd (48) a jeho modelka Nicole Volfová (25) netrpezlivo očakávajú narodenie prvej dcérky, informuje portál Aha! Nedvěd sa s radosťou chystá na svoju čoskoro narodenú dcérku Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Timotej Dudka