Lintner bol odvolaný z funkcie šéfa Tipsport Ligy
22 | 06 | 2020 I Jaroslav Fabok

O odvolaní doterajšieho šéfa riadiaceho orgánu Tipsport Ligy Richarda Lintnera rozhodla dozorná rada spoločnosti Pro-Hokej. Dôvodom jeho odvolania má byť to, že si neplnil svoje povinnosti pri uzatváraní práv na reklamu s Pro-Hokejom. 


Lintnera má vo funkcii dočasne nahradiť Imre Valášek, informujú o tom Hospodárske noviny. Rozhodnutie padlo na zasadnutí rady najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku, ktoré sa uskutočnilo v pondelok v Banskej Bystrici. 

"Na dnešnom stretnutí dozornej rady sme rozhodli o odvolaní riaditeľa Richarda Lintnera. Predchádzali tomu záležitosti, ktoré sme ako členovia dozornej rady od neho vyžadovali a nedostali sme ich v súlade s našimi požiadavkami. Riadne valné zhromaždenie Pro-Hokeja je zvolané na 21. júla, dovtedy bude riadiť Pro-Hokej Imre Valášek,“ povedal Roman Porubský, jeden z členov dozornej rady Pro-Hokeja.

Rozhodnutie malo byť jednohlasné, pričom o tejto alternatíve sa diskutovalo už dlhší čas. Kluby boli nespokojné aj s komunikáciou zo strany Lintnera. 

My sa s ním chceme rozísť v dobrom, ale chceme viac napredovať. Budeme hľadať nového riaditeľa, po ťažkej situácii po pandémii koronavírusu to nemáme jednoduché. Návrh na nového riaditeľa budú dávať kluby, budeme to spoločne riešiť,“ podotkol ďalší člen dozornej rady Róbert Ľupták. 

Sudca z Kočnerovej Threemy spolupracuje s Kaliňákom
Sudca Dávid Lindtner, ktorý si pozastavil výkon funkcie kvôli vyšetrovaniu jeho prepojení na Mariana Kočnera, vo viacerých právnych prípadoch spolupracuje s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. Čítať ďalej
22 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok