Bayern Mníchov delí už len krok od ôsmeho titulu bez prerušenia
14 | 06 | 2020 I SITA

Futbalisti Bayernu Mníchov môžu už v utorok spečatiť zisk ôsmeho titulu v nemeckej I. bundeslige bez prerušenia.


Bavori najvyššej domácej súťaži kraľujú od sezóny 2012/2013 a v aktuálnom ročníku majú tri kolá pred koncom náskok siedmich bodov pred druhou Borussiou Dortmund. Ak v utorok naplno zabodujú na pôd Brém, pripíšu si na svoje konto už tridsiaty ligový primát v histórii.

Zverenci trénera Hansiho Flicka v sobotu triumfovali 2:1 doma nad Borussiou Mönchengladbach, za ktorú nastúpil v 83. minúte slovenský reprezentant László Bénes. Tri body pre lídra tabuľky zariadil v 86. minúte Leon Goretzka. Hlavný kouč Flick po sobotňajšom úspechu vyhlásil, že cieľom jeho tímu je zvíťaziť už v utorok a získať titul.

Messi spečatil hladký triumf FC Barcelona na pôde tímu slovenského obrancu Valjenta
Futbalistom FC Barcelona vyšiel na výbornú návrat do španielskej La Ligy pod trojmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu. Čítať ďalej
14 | 06 | 2020 | SITA


Teoreticky mohli Bavori získať istotu ligového prvenstva už v sobotu, no ešte ich pred duelom proti Mönchengladbach potrebovali zaváhanie Dortmundu v Düsseldorfe. Nestalo sa, keďže v piatej minúte nadstaveného času druhého dejstva zariadil tri body pre hostí mladý nórsky ostrostrelec Erling Haaland. "Dobré tímy víťazia aj vtedy, keď sa im príliš nedarí," vyhlásil 19-ročný Haaland na klubovom webe.

Okrem Bénesa v sobotu hral aj Peter Pekrík za Herthu Berlín, no jeho tím doma podľahol Frankfurtu hladko 1:4. Slovenský reprezentant absolvoval celý duel. Napriek prehrám v ostatných dvoch dueloch Herthe stál patrí pozícia v strede tabuľky bez ohrozenia zostupom aj bez reálnej možnosti vybojovať si meistenku v pohárovej Európe.

Schumacher má podstúpiť inovatívny zákrok, taliansky neurochirurg je však skeptický
Niekdajší fenomenálny nemecký pretekár F1 Michael Schumacher si bude musieť počkať na operáciu s využitím kmeňových buniek. Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | SITA