Grécka polícia zabavila 11 ton antiseptického gélu na ruky zo skladu šéfa mafie
21 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Polícia zadržala 11 ton antiseptického gélu zo skladu vodcu rímskej mafie pôsobiacej v Grécku, ktorý sa snažil ilegálne profitovať z prebiehajúceho prepuknutia pandémie, informuje spravodajský portál Breitbart.


Polícia našla lekárske vybavenie v sklade v Elefsine pri Aténach, ktorý údajne vlastní 40-ročný Dimitriou Sefentinoglou, známy aj pod prezývkou „Sefkis“.

Polícia mala nárok zabaviť výrobky, ktoré boli dovezené z Cypru, pretože neboli nahlásené podľa mimoriadnych opatrení Grécka, určených na boj proti šíreniu koronavírusu. Polícia v súčasnosti skúma či existuje rozsiahlejšia sieť, ktorá sa podieľa na dovoze ilegálnych zdravotníckych výrobkov z obchodných zámerov.

Sefkis je považovaný za šéfa jednej z najväčších rímskych mafiánskych skupín pôsobiacich v Grécku. Jeho zločinecká skupina bola predmetom vyšetrovania v roku 2017, kedy boli podozriví z najmenej 3 000 lúpeží v celkovej hodnote 50 miliónov eur.

Amazon používa termálne kamery na detekciu COVID-19
Gigantická spoločnosť Amazon nainštalovala termálne kamery vo svojich skladoch na celom svete, aby kontrolovala či zamestnanci nevykazujú príznaky COVID-19, informuje portál BBC. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Timotej Dudka


Počas vyšetrovaní v roku 2017 polícia zatkla 115 ľudí a zhabala stovky drahých hodiniek, 60 špeciálnych vozidiel a veľké množstvo zlata, striebra či diamantov.

Zo správy policajnej agentúry Európskej únie Europolu vyplynulo, že organizované zločinecké skupiny využívajú pandémiu koronavírusu vo svoj prospech a varovali, že mnohí môžu predávať falšované lekárske vybavenie a materiál.

„Existuje obzvlášť vysoký dopyt po určitých druhoch zdravotníckych a sanitárnych výrobkov (masky, rukavice, čistiace prostriedky, farmaceutické výrobky), čo vytvorilo značný trh pre falšovateľov výrobkov, podvodníkov a znalcov,“ uviedla agentúra.

Vo Francúzsku bola zatknutá zločinecká skupinka neplnoletých marockých migrantov  po tom, ako okradli najmenej 28 lekární v meste Bordeaux a jeho okolí. Zatiaľ čo všetci štyria zatknutí tvrdili, že sú maloletí, predpokladá sa, že najmenej dvaja z nich sú dospelí.

Úchvatné video zaznamenáva masívnu zrážku dvoch čiernych dier! (VIDEO)
Astronómovia zaznamenali kolosálnu zrážku dvoch čiernych dier vzdialených 2,4 miliardy svetelných rokov iba minulý rok, nové zistenia však potvrdzujú, že zrážka nenastala medzi dvoma „rovnocennými“ telesami, informuje portál... Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Timotej Dudka