V Hronskom Beňadiku slúžili omšu. Aké vysvetlenie mal farár?
18 | 03 | 2020 I Slávka Cigáňová

V obci Hronský Beňadik sa napriek odporúčaní pre veriacich pomodliť sa doma v nedeľu konala bohoslužba. Odhalili ju policajti, ktorí prišli do miestneho kostola.


Ľudia na Slovensku boli kvôli obave zo šírenia koronavírusu opakovane vyzývaní, aby sa nestretávali v kostoloch a radšej sa pomodlili doma. Banskobystrická krajská polícia však dostala oznámenie o konaní bohoslužby v obci Hronský Beňadik. Policajti prišli na miesto a omša tu skutočne prebiehala.

Aké vysvetlenie mal miestny farár? Policajtom povedal: ,Omša bola vykonaná v súlade s kanonickým právom, ktoré kňazovi toto prikazuje. Nakoľko sa omša uskutočnila v kultúrnej pamiatke, túto sme neuzamkli a teda verejnosť sa jej zúčastnila z vlastnej vôle."



Policajti vec zadokumentovali a budú ju ďalej riešiť pracovníci Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Žiari nad Hronom. Fyzickým osobám hrozí pokuta až do výšky 1650 €. Farnosť môže dostať sankciu až 20-tisíc eur.

Polícia zároveň apeluje na všetkých, aby situáciu nebrali na ľahkú váhu.

Ministerstvo zdravotníctva SR spresnilo, kde sa vyskytli ďalšie prípady nového koronavírusu
Na Slovensku pribudlo z utorka (17. 3.) na stredu zatiaľ osem nových prípadov ochorenia COVID-19, 70 testovaných vzoriek bolo negatívnych. Celkový počet tak stúpol na 105 pozitívnych vzoriek, negatívnych je 1886. Po stredajšom rokovaní vlády o tom... Čítať ďalej
18 | 03 | 2020 | TASR