Pre koronavírus chcú nahradiť podanie rúk pozdravom zo Star Treku
17 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Ide o seriózny návrh, ktorý zaznel na stretnutí demokratov v Snemovni reprezentantov USA. Píše Life.ru.


Americkí zákonodarcovia našli vskutku originálny spôsob prevencie pred koronavírusom. Podľa CNN demokrati na svojom stretnutí diskutovali o myšlienke opustiť tradičné podanie ruky. Tým chcú znížiť pravdepodobnosť prenosu vírusu. Namiesto toho navrhli používať pozdrav zo slávneho televízneho seriálu Star Trek. Konkrétne pozdrav pána Spocka. V seriáli išlo o rodáka z fiktívnej planéty Vulcan. Pri stretnutí zdvihol pravú ruku a špeciálnym spôsobom zložil prsty. Zároveň povedal: „Žite dlho a prekvitajte“. Jeden z účastníkov zasadnutia Demokratickej strany so smiechom pripustil, že nedokázal spojiť prsty ako Spock.

S myšlienkou prišiel lekár. Zúčastnení sa ho pýtali, či by sa nemal báť stretnúť osobu, ktorá by mala byť v karanténe. Lekár odpovedal, že krátkodobý kontakt v podobe pozdravu, selfie alebo päťminútového rozhovoru nie je dôvodom na paniku. Ak osoba nemá viditeľné príznaky choroby.

Aj v USA vzrástli všeobecné obavy týkajúce sa koronavírusu. Niekoľko republikánov z vlastnej iniciatívy išlo do karantény. Na nedávnej konferencii sa totiž stretli s osobou, ktorej neskôr zistili koronavírus. Jedna zástupkyňa demokratov v Kongrese oznámila dočasný prechod na prácu z domu i so svojimi spolupracovníkmi z podobného dôvodu.

Odborníci bez ohľadu na spôsob zvoleného pozdravu pripomínajú pamätať na dezinfekciu rúk a potrebu umývať si dôkladne ruky približne 20 sekúnd.


Informačná vojna západných agentov proti Rusku (Sergej Kozlov)
Komentár Sergeja Kozlova (Pohľad) Čítať ďalej
12 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD