Tohtoročné majstrovstvá Európy v letnom termíne vôbec nedávajú zmysel, vraví Uli Hoeness
15 | 03 | 2020 I SITA

Niekdajší nemecký futbalový reprezentant Uli Hoeness sa domnieva, že akékoľvek úvahy, ako by mohol futbal pokračovať po paralyzovaní koronavírusom, sú predčasné.


"Musíme konečne čeliť realite. Musíme počkať aspoň štyri týždne, všetko dať do bodu nula. Možno v októbri budeme musieť úplne stopnúť futbal, to nikto nevie," uviedol prezident Bayernu Mníchov podľa Süddeutsche Zeitung.

"Rozprávať dnes o tom, čo nastane o štyri týždne, je podľa mňa šarlatánstvo. Musíme dať vedcom čas na nájdenie protilátky. V takejto výnimočnej situácii nemá žiadny manuál ani ten najšikovnejší profesor," dodal 68-ročný rodák z Ulmu, ktorý sa počas hráčskej kariéry stal majstrom sveta (1974) aj Európy (1972). Zo scény európskych šampionátov má v zbierke aj striebro z Belehradu 1976, kde vo finále podľahol tímu Československa.

http://www.hlavnydennik.sk/2020/03/15/cristiano-ronaldo-chce-siet-vlastnych-hotelov-premenit-na-nemocnice-vsetko-bude-sam-financovat/

V pondelok sa uskutoční zasadnutie krízového manažmentu Nemeckého futbalového zväzu (DFB), no podľa Hoenessa sa toho nedá veľa očakávať. "Napriek tomu si myslím, že toto stretnutie je dôležité. Môžeme premýšľať napríklad o tom, čo sa stane s hráčskymi alebo trénerskými zmluvami, ktoré platia do 30. júna. Ale nemôžeme mať v šuflíku nejaké plány bez toho, aby sme ich vedeli implementovať," poznamenal.

Podľa Hoenessa organizácia tohtoročných majstrovstiev Európy v pôvodnom termíne od 12. júna do 12. júla nemá žiadny zmysel. "Myslím si, že je správne, aby národné súťaže a Liga majstrov mali prednosť," skonštatoval Uli Hoeness.

Serena Williamsová má jasno v boji s koronavírusom. Šesť týždňov budem najmä mama, vraví
Známi športovci po celom svete vyzývajú na ochranu pred koronavírusom. Výnimkou nie je ani bývalá svetová tenisová jednotka Serena Williamsová. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA