Starosta Devínskej Novej Vsi vyzýva vládu, aby zatvorila automobilku Volkswagen v Bratislave
15 | 03 | 2020 I SITA

Starosta mestskej časti Bratislava - Devínska Nová Ves Dárius Krajčír vyzýva pre šírenie koronavírusu na zatvorenie fabriky Volkswagen v Bratislave.


"Vyzývam vládu Slovenskej republiky a ústredný krízový štáb Slovenskej republiky, aby okamžite prijal nariadenie o uzatvorení fabriky v Devínskej Novej Vsi," žiada starosta na videu zverejnenom na sociálnej sieti. Stojí pritom spolu s hasičmi pred bránou bratislavskej automobilky, ktorá sa nachádza v katastrálnom území Devínskej Novej Vsi.

"Pracuje tu 11 tisíc zamestnancov a ja neverím, že sú dodržané všetky hygienické a protiepidemiologické nariadenia a opatrenia," tvrdí starosta Devínskej Novej Vsi. Vládu, premiéra, ako aj všetkých kompetentných vyzýva, aby toto opatrenie urobili čo najskôr. "Cítime sa byť ohrození a právom. Pracujú tu aj cudzinci a ľudia, ktorých ťažko skontroluje náš zdravotnícky systém," konštatuje Krajčír na videu.

Epicentrom nákazy je teraz Európa. Česko má rovnaký počet nových prípadov ako Čína
Epicentrom svetovej pandémie koronavírusu sa teraz stala Európa. Prehlásil to šéf Svetové zdravotníckej organizácie (WHO). Najnovšie čísla ukazujú, že v Európe je každý deň viac novo nakazených, ako to bolo v Číne behom januára a februára. Správu... Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Slávka Cigáňová


Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už vyše 4,5 mld. eur.

Vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii electric, ŠKODA CITIGOe iV. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Seniori nad 80 rokov by mali povinne ostať doma, tvrdí Matovič
Šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič vo svojich opatreniach spomína, že seniori nad 80 rokov by mali povinne ostať doma a nevychádzať von. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | Peter Haluza