Ross Brawn ponúkol dve riešenia, ako v tomto ročníku uskutočniť plnohodnotný seriál F1
15 | 03 | 2020 I SITA

Športový riaditeľ formuly 1 Ross Brawn po prerušení začiatku tohtoročného prestížneho motoristického seriálu nestráca nádej, že sa podujatie podarí udržať v plnohodnotnej forme.


Po zrušení Veľkej ceny Austrálie naplánovanej na tento víkend odložili preteky v Bahrajne (22. marca) a tiež premiérové podujatie vo vietnamskom Hanoji (5. apríla). Už dávnejšie bola odložená aj Veľká cena Číny.

Keďže v ohrození sú aj VC Holandska a Španielska naplánované na úvodnú polovicu mája, sezóna by sa mohla rozbehnúť až pretekmi v Monaku (24. mája) alebo v azerbajdžanskom Baku (7. júna).

Šport: Šíriaci sa koronavírus si údajne vyžiadal život McGregorovej tety, obranca Juventusu Turín Leonardo Bonucci venoval 120-tisíc eur talianskym lekárom
Krátke správy zo športu: Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA


Brawn však ponúka dve možnosti riešenia problémov. Tou prvou je zrušenie letnej prestávky, čím by vznikol priestor na uskutočnenie niekoľkých podujatí. Chcel by tiež navrhnúť, aby boli víkendy Grand Prix skrátené zo súčasných troch na dva dni, a to výlučne na sobotňajší a nedeľňajší program.

"Myslím si, že odstránenie letnej prestávky nám poskytne niekoľko víkendov, počas ktorých môžeme mať preteky," povedal Brawn pre televíznu stanicu Sky Sports, tieto slová citoval aj web gpblog.com. "Vyzerá to inak, než sme plánovali, ale stále dokážeme udržať solídny počet pretekov. Sezóna sa začne neskôr, ale myslím si, že bude rovnako vzrušujúca," dodal.

Podľa Brawna by tohtosezónna edícia aj po nečakanej "revolúcii" stále mohla obsiahnuť 17 alebo 18 pretekov. "Som dosť optimistický. Myslím si, že sa zmestíme do týchto čísel. Bude však záležať na tom, kedy sa začne sezóna," skonštatoval Ross Brawn.

Messi a Ronaldo vyzývajú k zodpovednému konaniu v boji s koronavírusom
Svet športu takmer úplne stíchol. Celú planétu a aktuálne najmä Európu sužuje nebezpečný koronavírus, ktorý si vyžiadal už viac ako 5-tisíc obetí. Čítať ďalej
15 | 03 | 2020 | SITA