AKTUALIZOVANÉ: Jankovská ide do väzby spolu s Cvikovou, Molnárom, Palášthyhom a Mojtom
14 | 03 | 2020 I SITA
-Aktualizované 14.03.202O o 21:50.

Sudcovia Monika J., Denisa C., Eugen P., Richard M. a advokát Miroslav M. idú do väzby. Všetci budú stíhaní väzobne pre možné ovplyvňovanie svedkov a Miroslav M., Eugen P. a Richard M. aj pre možné pokračovanie v trestnej činnosti.


Rozhodol o tom dnes sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý zároveň prepustil sudkyňu Zuzanu M. a ďalších dvoch obvinených - Miriam R. a Ladislava M. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková s tým, že prokurátor aj obvinení podávali sťažnosti, o ktorých bude rozhodovať najvyšší súd.

Plénum Ústavného súdu SR vo štvrtok 12. marca rozhodlo o tom, že súhlasí s návrhom na väzbu u piatich zadržaných - sudkyni Krajského súdu v Bratislave s dočasne pozastaveným výkonom funkcie Moniky J., sudkyni Okresného súdu Bratislava V Zuzany M., sudkyni Okresného súdu Bratislava I Denisy C. a sudcoch Krajského súdu v Bratislave Eugena P. a Richarda M.

AKTUALIZOVANÉ: Premiér nevylúčil prijatie ešte prísnejších opatrení pre koronavírus
Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) nevylúčil, že vláda prijme ešte prísnejšie opatrenia na zabránenie šíreniu nového koronavírusu. V nedeľu (15. 3.) zvoláva mimoriadne rokovanie vlády. Uviedol to na hraničnom priechode Jarovce-Kittsee, kde spolu s... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | TASR


Súhlas so vzatím do väzby ústavný súd nedal pri ôsmich z 13 sudcov. Katarína B., Dávid L., Ľuboš S., Andrea H., Angela B., Gabriela B., Dušan S. a Jarmila U. sú tak aj naďalej trestne stíhaní na slobode.

NAKA zasahovala v stredu 11. marca na viacerých miestach. Počas akcie s názvom Búrka zadržali vyšetrovatelia viacero osôb. Polícia následne na sociálnej sieti informovala, že medzi zadržanými bolo 13 sudcov, jedna bývalá sudkyňa, jedna správkyňa konkurznej podstaty, jedna advokátka a dve civilné osoby. Tí v súčasnosti čelia obvineniam z korupcie, zasahovania do nezávislosti súdu a z marenia spravodlivosti.

Základom celého prípadu podozrivej skupiny sudcov bola komunikácia Mariana K. cez aplikáciu Threema. Z vyšetrovania úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyplynulo, že obžalovaný kontroverzný podnikateľ komunikoval s viacerými sudcami a snažil sa údajne ovplyvňovať rôzne súdne konania vo svoj prospech. Marian K. je rovnako v prípade obvinený.

AKTUALIZOVANÉ: Slovensko má ďalších 12 nových prípadov ochorenia na koronavírus
Na Slovensku potvrdili 12 nových prípadov ochorenia na koronavírus. V sobotu o tom informoval premiér Peter Pellegrini, keď spolu s ministerkou vnútra Denisou Sakovou navštívili hraničný prechod Jarovce - Kittsee, kde kontrolovali aktuálnu... Čítať ďalej
14 | 03 | 2020 | SITA