Vedenie NHL prerušilo aktuálnu sezónu, žiadny hráč zatiaľ nemal pozitívny test na koronavírus
12 | 03 | 2020 I SITA

Vedenie zámorskej hokejovej NHL nasledovalo príklad basketbalovej NBA a pozastavilo rozbehnutý profiligový ročník 2019/2020. Komisár NHL Gary Bettman vo štvrtok oznámil prerušenie súťaže pre obavy zo šírenia nového koronavírusu.


Mužstvá NBA a NHL nezriedka zdieľajú spoločné arény a niekoľko hodín po tom, ako spomenutú nákazu diagnostikovali hráčovi basketbalového Utahu Jazz Rudymu Gobertovi, sa rozhodli prijať toto opatrenie aj v najlepšej hokejovej lige sveta.

Podľa vedenia NHL dosiaľ žiadny hokejista v tejto súťaži nemal pozitívny test na ochorenie COVID-19. Do konca základnej časti sa má odohrať ešte 189 zápasov a zatiaľ nie je isté, koľko z nich a či vôbec nejaké by mohli dohrať pred začiatkom play-off. Základná časť NHL by mala podľa prvotného plánu vyvrcholiť 4. apríla, play-off by sa malo začať o dva dni neskôr.

Predčasný koniec slovenskej Tipsport ligy, aktuálna sezóna bez majstra
Najvyššia slovenská hokejová súťaž v ročníku 2019/2020 nebude mať majstra. Zástupcovia klubov Tipsport ligy sa na stredajšom stretnutí vo Zvolene zhodli na tom, že najlepším riešením je aktuálny ročník predčasne ukončiť bez pridelenia titulu.... Čítať ďalej
11 | 03 | 2020 | SITA