Šport: Vo finále dvojhry na turnaji WTA vo francúzskom Lyone sa predstavia Friedsamová a Keninová, zjazd dievčat na majstrovstvách sveta juniorov v Nórsku ovládla Eggerová
08 | 03 | 2020 I SITA

Slovensko na IV. majstrovstvách Európy v stolnom tenise hráčok do 21 rokov v chorvátskom Varaždíne nezískalo medailu.


Poslednou nádejou bola Tatiana Kukuľková, ktorú jedno víťazstvo delilo od istoty cenného kovu. Kukuľková v sobotňajšom večernom štvrťfinále dvojhry neuspela proti Prithike Pavadeovej z Francúzska, ktorej podľahla jednoznačne 0:4 (-4, -7, -8, -8).

-Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zrušila majstrovstvá sveta žien, ktoré sa mali začať 31. marca v Kanade. Dôvodom je riziko šírenia koronavírusu.

-Vo finále dvojhry na turnaji WTA vo francúzskom Lyone sa predstavia Anna-Lena Friedsamová a Sofia Keninová. Nemka Fridsamová v prvom semifinále zdolala Dariu Kasatkinovú z Ruska 6:3, 3:6, 6:2, najvyššie nasadená Američanka Keninová vyhrala nad Alison van Uytvanckovou z Belgicka 7:6 (5), 6:7 (2), 7:6 (2).

Liverpool utvoril nový rekord, vyhral už 22. domáci ligový zápas v sérii
Futbalisti FC Liverpool utvorili nový rekord najvyššej anglickej súťaže. V sobotňajšom zápase si poradili s hráčmi Bournemouthu 2:1 (2:1) a pripísali si na konto už 22. domáce víťazstvo v Premier League za sebou. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | SITA


-Reprezentanti domáceho Nórska vyhrali sobotňajšie preteky družstiev v rámci Svetového pohára skokanov na lyžiach v Osle, ktoré sa pre obavy z koronavírusu uskutočnili bez prítomnosti divákov. Nóri dosiahli v súčte 997,4 bodu, druhí boli Nemci (960,9) a tretí skončili Slovinci (954,2).

-Na majstrovstvách sveta juniorov v klasickom lyžovaní v nemeckom Oberwiesenthali rozdali v sobotu poslednú kolekciu medailí. Tú najcennejšiu v miešanej štafety na 4 x 5 km v kategórii do 23 rokov získali reprezentanti Nórska. Na pódiu sa ocitli aj Rusi (+26,7) a Taliani (+40,2). Slovensko neštartovalo.

-Na majstrovstvách sveta juniorov v krasokorčuľovaní v estónskom Tallinn sa v tancoch na ľade tešili zo zlata Avonley Nguyenová a Vadim Kolesnik reprezentujúci USA. V súťaži junioriek zvíťazila Kamila Valievová z Ruska. Slovenka Alexandra Michaela Filcová nepostúpila do voľných jáz, v krátkom programe jej patrilo 37. miesto zo 47 štartujúcich.

LeBron James nechce hrať bez divákov, prekonal métu 34-tisíc bodov v základnej časti
Hviezda zámorskej basketbalovej NBA LeBron James nechce hrať pred prázdnymi tribúnami. Hráč tímu Los Angeles Lakers to vyhlásil v súvislosti s chystanými opatreniami v rámci profiligy v súvislosti s hrozbami šíriaceho sa... Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | SITA


-Zjazd dievčat na majstrovstvách sveta juniorov v nórskom Narviku sa skončil triumfom Magdaleny Eggerovej z Rakúska. Švajčiar Alexis Monney bol najrýchlejší z chlapcov. Na štarte boli aj dvaja Slováci. Ján Sanitrár (+3,14) obsadil 44. miesto, Adam Lasok zjazd nedokončil.

-Nórski biatlonisti v zložení Christiansen, Dale, T. Bö a J. Th. Bö napodobnili svoje krajanky a triumfovali v záverečnej štafetovej súťaži aktuálneho ročníka Svetového pohára v českom Novom Meste na Morave, kde je bez diváckej účasti na programe 7. kolo seriálu. V pretekoch na 4 x 7,5 km zaostali 38,2 s Ukrajinci a na tretej priečke skončili Švédi (+43,3). Slovenské kvarteto Michal Šima, Martin Otčenáš, Šimon Bartko a Matej Baloga klasifikovali na 18. stupienku s odstupom 6:45,0 min na víťazov. Slováci museli absolovovať jeden trestný okruh a celkovo využili trinásť rezervných nábojov.

-Česká reprezentantka Martina Sáblíková sa už trinástykrát stala celkovou víťazkou hodnotenia Svetového pohára na dlhých tratiach. Ďalšími víťazmi seriálu boli Holanďania Krol a Roest a Američanka Boweová.

Indian Wells bez niekdajších svetových jednotiek Halepovej i Kerberovej
Bez šampiónky z roku 2015 Simony Halepovej a lanskej finalistky Angelique Kerberovej bude prvý tohtoročný tenisový turnaj WTA z kategórie Premier Mandatory. Obe niekdajšie svetové jednotky sa z podujatia v americkom Indian Wells odhlásili pre... Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | SITA