Brazílski študenti si vybrali svojho "vodcu" a zdravia ho s dvihnutou pravicou
08 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Na prestížnej škole v Brazílii vznikol obrovský škandál potom, čo jeden z jej študentov uskutočnil predvolebnú kampaň v štýle Adolfa Hitlera, pričom si získal tucet priaznivcov, ktorí dychtivo chceli, aby bol ich „Fürher“ (vodca). Informuje portál The Times of Israel.


Na fotografii môžete vidieť žiakov a ich "Fürhera" so zdvihnutými pravicami. Ich vodca dokonca považoval za dobrý nápad nielen hrať sa nacistov so svojimi kamarátmi, ale aj pridal príspevok na Instagram, kde dvíhajú pravice.

V popise obrázku vodca uviedol, že „sľubuje, že bude novým Fürherom“, ktorý vezme spolužiakov „na cestu k výstavbe novej a inovatívnej ríše“. Vodca sa tiež opísal ako „priateľ ľudí“ a „dobrý rétor“, ktorý sľubuje, že bude najlepším hovorcom triedy v histórii školy.

Dehonostucujúca fotografia sa objavila v stredu a vo štvrtok to zistilo vedenie školy. Podľa miestnych médií majú všetci 11 chlapci na fotografii vek medzi 16 až 17 rokov.

K škandálu došlo v Colegio Santa Maria, súkromnej kresťanskej škole v meste Recife. Vedenie školy vydalo krátke vyhlásenie, v ktorom uviedlo, že odmieta akékoľvek správanie, ktoré je v rozpore s kresťanskými hodnotami alebo nerešpektuje ľudí na základe ich rasy alebo viery, pričom škola sľúbila, že podnikne príslušné disciplinárne opatrenia.

Zaríf obviňuje americké sankcie za rozšírenie koronavírusu, ktoré v Iráne zabilo už 145 osôb
Popritom, ako sa Teherán snaží zastaviť šírenie nákazy, ktoré doposiaľ v Iráne infikovalo takmer 6 000 ľudí, minister zahraničných vecí Mohammad Džavád Zaríf obvinil prezidenta USA Donalda Trumpa z úmyselného prehlbovania krízy rastúcim... Čítať ďalej
08 | 03 | 2020 | Marek Molnár