Nočné „nájazdy do chladničky“ by mali mať pravidlá
07 | 03 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Milovníci nočných výletov do chladničky sa nemusia obávať o svoju líniu, ak dodržia niekoľko jednoduchých pravidiel. Uviedol Life.ru.


Ešte v roku 2013 odborníci na výživu tvrdili, že tí, ktorí popoludní športujú, sa môžu v noci pokojne najesť. Ale malo by to byť aspoň hodinu pred spaním. A súčasne dve až tri hodiny po večeri. Aj obyvatelia veľkých miest s neobvyklým životným štýlom potrebujú nočné „občerstvenie“. Odborníci poznamenávajú, že mierne množstvo bielkovín pomôže pri regenerácii svalov, zlepšuje metabolizmus a zlepšuje celkové zdravie.



Nočná večera šampiónov

Keď už, tak súčasní odborníci na výživu v noci odporúčajú: humus, celozrnný chlieb, mandle, najviac pol pohára šťavy granátového jablka, grécky jogurt, nízkotučný tvaroh, najviac 15 kusov mandlí, biele mäso a ryby.


Ak si hladný, zjedz jablko. Ak nechceš jablko, tak nie si hladný.“


Takto rada žartovala známa herečka Faina Ranevská. A odborníci na výživu s ňou v podstate súhlasia. Jablká sú tiež dobrou potravinou na noc.



Aplikácie

Dobrými „nočnými“ pomocníkmi sú aj aplikácie na počítanie kalórií ako: My FitnessPal, Fat Secret, Lifesum, YAZIO, Dine4Fit, Easy Fit, CIT 30, Kalórie, Kalkulačka kalórií, Schudnime spolu, 8 Fit či XBodyBuild. Všetky obsahujú rozsiahly katalóg jedál a výrobkov s presným označením kalorického obsahu.



Preventívne opatrenia

Odborníci na výživu odporúčajú piť veľa vody po celý deň. Najmenej dva litre. Ak je vonku horúco, aj viac. Odborníčka na výživu Lucy Gabel odporúča skrotiť nočný hlad šálkou horúceho bylinného čaju. Prípadne pohárom citrónovej vody bez cukru. Môžete pridať trochu medu, kajenského korenia, zázvoru a škorice. Voda by mala byť trochu teplá.


Kto trpí poruchami trávenia, mal by „nočnú výživu“ konzultovať s odborníkom.


Skvelý objav, ako si stravou ľahko predĺžiť život
Strava z oblasti Stredomoria je považovaná za najzdravšiu na svete. Nedávno jej pripísali ešte ďalšie mimoriadne účinky. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Natália Sollárová