Kužmová nezvládla dobre rozohraný zápas, na turnaji WTA v Lyone končí vo štvrťfinále
07 | 03 | 2020 I SITA

Slovenská tenistka Viktória Kužmová nepostúpila na turnaji WTA International vo francúzskom Lyone do semifinále ženskej dvojhry.


V hale na tvrdom povrchu v piatok vo štvrťfinále podľahla Nemke Anne Lene Friedsamovej 6:3, 6:7 (4), 2:6, hoci mala stretnutie dobre rozohrané. Rodáčka z Neuwiedu nastúpi medzi štvoricou najlepších proti siedmej nasadenej Ruske Darii Kasatkinovej.

Kužmová odštartovala duel v pozícii ôsmej nasadenej výborne. V prvom sete rýchlo viedlo 3:0 a neskôr aj 4:1. V nasledujúcich dvoch hrách prišiel útlm, Slovenka stratila podanie a razom bolo 4:3. Zostávajúce dva gemy však zvládla lepšie a premenila hneď úvodný setbal. V druhom dejstve mala spočiatku navrch Friedsamová, ktorá vo štvrtej hre zobrala Kužmovej servis.

Taliani po Strade Bianche odložili či zrušili aj ďalšie preteky, štartovať na nich mal aj Peter Sagan
Talianski organizátori sa po štvrtkovom odložení víkendovej cyklistickej klasiky Strade Bianche rozhodli odložiť či zrušiť aj ďalšie podujatia - etapové preteky Tirreno-Adriatico (11. - 17. 3.), Okolo Sicílie (1. - 4. 4.) a klasiku Miláno - San... Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | SITA


Fedcupová reprezentantka Slovenska prehrávala 1:3, ale dokázala vyrovnať na 3:3 a v dvanástom geme odvrátila tri setbaly. V tajbrejku začala Kužmová lepšie, viedla 2:1 aj 4:3, ale napokon ho prehrala 4:7. Podobný priebeh mal aj tretí set. Slovenka si vypracovala náskok 2:0 a v tretej hre pri vlastnom servise viedla 40:15. Dobrú východiskovú pozíciu však nezužitkovala, trikrát v rade stratila podania a 136. hráčke sveta podľahla 2:6.

Kužmová napriek prehre neopúšťa Lyon, pretože v sobotu sa predstaví v semifinále štvorhry po boku Ukrajinky Marty Kosťukovej. Dvadsaťjedenročná tenistka by si navyše mala vylepšiť svoj singlový renking, v aktuálnom vydaní rebríčka WTA jej patrí 85. pozícia.

Turnaj WTA International - Lyon (Fr.) - dvojhra žien - štvrťfinále:
Anna-Lena Friedsamová (Nem.) - Viktória Kužmová (SR-8) 3:6, 7:6 (4), 6:2

Zibanejad napodobnil Gáboríka či Bondru. Mika za prezidenta, napísal Lundqvist
V decembri 2007 musel švédsky brankár Henrik Lundqvist vzdať hold Mariánovi Gáboríkovi, ktorý ho ako hráč Minnesoty Wild päťkrát prekonal v jednom zápase. Čítať ďalej
06 | 03 | 2020 | SITA