EA Games zakázalo známemu streamerovi hrať akúkoľvek zo svojich hier kvôli urážkam
07 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Zábavný gigant EA Games zakázal známemu streamerovi hrať ktorýkoľvek zo svojich titulov a odvolával sa na urážlivé správanie, informuje BBC.


Spoločnosť uviedla, že Kurt Fenech, známy ako Kurt0411, zverejnil o viedohre Fifa „urážlivé a výhražné správy“. Uviedla tiež, že zakázala jeho účet a zablokovala prístup konzoly k hrám od EA. Fenech popieral urážlivé poznámky a uviedol, že si myslí, že zákaz je „zneužitím moci“.

Hráč má na YouTube viac ako 100 000 odberateľov a často prilákal viac ako 10 000 divákov k živým prenosom futbalovej videohry Fifa 20. Tento 25-ročný hráč z Malty hral do nedávna Fifu profesionálne a súťažil v turnajoch o peňažné ceny.

Muž z Texasu bol poslaný do väzenia za oblizovanie zmrzliny v supermarkete (VIDEO)
Súd v americkom štáte Texas uložil 30-dňový trest odňatia slobody mužovi, ktorý olízal zmrzlinu v supermarkete a následne ju vrátil do mraziaceho regálu. Informuje portál NBC. Čítať ďalej
07 | 03 | 2020 | Marek Molnár


Bol tiež otvoreným kritikom EA Games či Fifa hier a taktiež kritizoval softvér a jeho vývojárov vo svojich videách na YouTube. Poukázal na technické problémy a frustráciu v súvislosti so softvérom, ktorý podľa EA ​​používa viac ako 10 miliónov hráčov.

EA Games uviedlo, že sú „otvorení ku konštruktívnej kritike,“ ale netolerujú „urážlivé správanie“. V marci 2019 poslali Fenechovi „konečné varovanie“ za porušenie kódexu správania pre profesionálnych hráčov. V novembri 2019 bol vylúčený zo všetkých súťaží po tom, ako EA uviedlo, že podnikol „ďalšie online útoky proti konkurentom a zamestnancom EA“, čo Fenech popiera. Momentálne má streamer už aj celkový zákaz hrať hry od EA Games.

„Prijal som úvodný zákaz účtu, aj keď som to považoval za kruté. Ale uvedomiť si, že nový zákaz znamená, že už nikdy nebudem môcť hrať Fifu, je absolútne smiešne a jasné zneužitie moci zo strany EA.“

V tureckom parlamente sa strhla bitka potom, čo jeden z poslancov urazil Erdogana (VIDEO)
V stredu sa v tureckom parlamente strhla bitka medzi vládnymi a opozičnými poslancami počas prejavu jedného opozičného zákonodarcu, ktorý obvinil prezidenta Recepa Tayyip Erdogana z neúcty k tureckým vojakom, ktorí zomreli v Sýrii. Informuje portál... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár