V tureckom parlamente sa strhla bitka potom, čo jeden z poslancov urazil Erdogana (VIDEO)
05 | 03 | 2020 I Marek Molnár

V stredu sa v tureckom parlamente strhla bitka medzi vládnymi a opozičnými poslancami počas prejavu jedného opozičného zákonodarcu, ktorý obvinil prezidenta Recepa Tayyip Erdogana z neúcty k tureckým vojakom, ktorí zomreli v Sýrii. Informuje portál Aljazeera.


Desiatky poslancov sa zapojilo do bitky, niektorí vyliezli na stôl a udierali sa, zatiaľ čo iní sa pokúšali zastaviť boj. Niektorí zákonodarcovia dokonca počas zápasu padli na zem, informovala turecká televízia Haberturk.



Engin Ozkoc, zákonodarca opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP), obvinil prezidenta z neúcty voči vojakom, ktorí zahynuli minulý týždeň v sýrskom regióne Idlib. Ozkoc nazval Erdogana „nečestným, neúprosným a zradným“.

Tiež obvinil prezidenta z toho, že poslal deti tureckých obyvateľov do boja, zatiaľ čo Erdoganov vlastný potomok sa údajne vyhýba dlhodobej vojenskej službe.



Hovorca parlamentu Mustafa Sentop odsúdil vyhlásenie opozičného zákonodarcu a následne sa situácia vystupňovala do bitky. Prokurátori tiež začali vyšetrovať Ozkoca z urážania prezidenta, informovala štátna spravodajská agentúra Anadolu.

Odkedy Turecko začalo svoju vojenskú kampaň v Sýrii, bolo zabitých najmenej 59 tureckých vojakov.

Dnes sa Erdogan s ruským prezidentom Vladimirom Putinom pokúsia dosiahnuť dohodu o prímerí v Idlibe.

Sýrska vzdušná obrana na svojom území zostrelila „nepriateľské ciele“ (VIDEO)
„Nepriateľské ciele“ boli spozorované na oblohe nad sýrskymi mestami Homs a Quneitra krátko po polnoci, pričom štátne médiá označili tieto ciele za izraelské bojové lietadlá a rakety. Informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár