Vrahovia ruského veľvyslanca Karlova v Turecku musia byť nájdení a potrestaní, uviedol Kremeľ
05 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Rusko chce zabezpečiť, aby boli nájdení a potrestaní tí, ktorí naplánovali vraždu ruského veľvyslanca Andreja Karlova v roku 2016, uviedol Kremeľ. Informuje portál RT.


"Tento prípad sledujeme veľmi dôkladne a chceme si byť istí, že tí, ktorí zorganizovali a vykonali vraždu ruského veľvyslanca v Turecku, budú podľa zákona nájdení a potrestaní," uviedol vo štvrtok novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Zatiaľ čo turecké súdne konania „nepatria medzi naše záležitosti“, je veľmi dôležité „trestať vrahov našich veľvyslancov“, dodal Peskov.

Začiatkom dňa sa tiež odhalilo, že turecká prokurátora požiadala o udelenie trestu odňatia slobody na 70 rokov pre 8 ľudí, ktorí sú podozriví z napomáhania pri vražde veľvyslanca. Najbližšie súdne pojednávanie, ktoré sa týka toto prípadu, sa uskutoční 31. marca.

Andrej Karlov, ktorý bol vyslaný do Turecka v roku 2013, bol zastrelený pred kamerami na otvorení umeleckej výstavy v decembri 2016. Strelec bol identifikovaný ako 22-ročný Mevlut Altintas, člen policajného zboru v Ankare, ktorý bol pri streľbe mimo služby. Mevlut pred vraždou zakričal „Allahu Akbar“ a krátko po incidente ho zastrelil tím špeciálnych síl.

V tureckom parlamente sa strhla bitka potom, čo jeden z poslancov urazil Erdogana (VIDEO)
V stredu sa v tureckom parlamente strhla bitka medzi vládnymi a opozičnými poslancami počas prejavu jedného opozičného zákonodarcu, ktorý obvinil prezidenta Recepa Tayyip Erdogana z neúcty k tureckým vojakom, ktorí zomreli v Sýrii. Informuje portál... Čítať ďalej
05 | 03 | 2020 | Marek Molnár