Šport: Čajkovský sa jedným gólom podieľal na pondelňajšom víťazstve Dinama Moskva, Kučová prehrala v prvom kole turnaja WTA
03 | 03 | 2020 I SITA

Slovenský hokejový obranca Michal Čajkovský sa jedným gólom podieľal na pondelňajšom víťazstve Dinama Moskva nad mestským rivalom Spartakom 5:1. Rodák z Bratislavy sa zaskvel v 42. min, keď skóroval v presilovke o dvoch mužov. V bráne hostí začal úvodné stretnutie štvrťfinálovej série play-off Západnej konferencie KHL Július Hudáček, ale po treťom inkasovanom góle prenechal miesto v bránkovisku Pavlovi Chomčenkovi.


-Slovenská tenistka Kristína Kučová prehrala v prvom kole turnaja WTA v mexickom Monterrey s Češkou Marie Bouzkovou jednoznačne 4:6, 2:6. Rodáčka z Bratislavy nastúpila v hlavnej časti ako tzv. lucky losser a v súboji s nasadenou deviatkou podujatia doplatila na nevyužité šance. Kučová premárnila 9 z 11 brejkbalových šancí a celkovo na svojom podaní vyhrala iba 45% výmen.

-Prvou hviezdou uplynulého týždňa sa v zámorskej NHL stal švajčiarsky útočník Kevin Fiala. Hráč Minnesoty nazbieral v štyroch zápasoch deväť bodov (4+5) a stal sa prvým hráčom Wild od čias Mariána Gáboríka, ktorý zaznamenal štyri viacbodové zápasy v sérii. Druhou hviezdou sa stal obranca Nashvillu Ryan Ellis, ktorý v troch stretnutiach dosiahol jeden gól a šesť asistencii. Elitné trio dopĺňa český brankár Colorada Pavel Francouz.

-Taliansky tréner v službách FC Everton Carlo Ancelotti bol obvinený z nevhodného správania po skončení nedeľňajšieho zápasu Premier League proti Manchestru United (1:1). Skúsený Talian verbálne zaútočil na rozhodcu Chrisa Kavanagha po tom, čo bol pre "kontroverzný" ofsajd Dominica Calvert-Lewina neuznaný gól jeho mužstva. Ancelotti bude musieť zaplatiť ponuku 8000 libier.

-Ženská tenisová asociácia (WTA) zrušila pre koronavírus ďalší turnaj. Po turnaji 125K v čínskom Si-ane sa neuskutoční ani podujatie rovnakej kategórie v inom čínskom meste An-ning. Asociácia vo svojom vyhlásení uviedla, že rozhodnutie bolo prijaté v záujme hráčok, turnaja, fanúšikov a neexistuje nič dôležitejšie ako zdravie WTA komunity.