Penta Real Estate predala kancelársku budovu Rosum za 60 miliónov eur
02 | 03 | 2020 I SITA

 Penta Real Estate (PRE) predala kancelársku budovu Rosum za 60 miliónov eur. "Kancelársky projekt Rosum na rohu bratislavských ulíc Ružinovská a Bajkalská má od minulého týždňa nového majiteľa. Developer projektu PRE ho predala za sumu 60 miliónov eur rakúskej spoločnosti European City Estates (ECE)," informovala spoločnosť Penta Real Estate.


Kancelárska budova Rosum má viac ako 22-tisíc metrov štvorcových prenajímateľných kancelárskych priestorov a obsahuje aj retailovú časť pre obchody a služby. Medzi jej najväčších nájomcov patria spoločnosti News and Media Holding, Covestro, Teva Pharmaceuticals a Nestle.

„Predaj Rosumu považujem za dôkaz, že aj na bratislavskom trhu sa dajú robiť projekty, ktoré sú svojou technickou kvalitou a komerčným nastavením zaujímavé aj pre medzinárodných investorov. Rosum patrí medzi naše najúspešnejšie projekty a je pre PRE skvelou vizitkou aj do budúcna,“ povedal výkonný riaditeľ PRE Slovensko Juraj Nevolník.

Fico bude lídrom Smeru-SD, kým strana nezačne chradnúť ako HZDS, myslí si Mesežnikov
Robert Fico bude lídrom Smeru – sociálnej demokracie (Smer-SD), kým strana nezačne chradnúť ako HZDS (Hnutie za demokratické Slovensko, ktorého lídrom bol bývalý premiér Vladimír Mečiar, pozn. SITA). Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | SITA


„Keďže kancelársky projekt Rosum patrí medzi najkvalitnejšie projekty na bratislavskom trhu, je z dlhodobého pohľadu skvelou investíciou. Po kúpe košických kancelárií BCT2, ide už o našu druhú akvizíciu projektu z portfólia PRE,“ povedal člen predstavenstva ECE Group Dejan Mansfeld-Rupnik.

Kancelárske priestory v projekte Rosum sa nachádzajú v dvoch vežiach – severnej a južnej, ktoré konštrukčne spája integrovaný parkovací dom na nižších podlažiach so 470 parkovacími miestami. Na jeho streche je priestranná terasa s množstvom zelených prvkov.

Budova je certifikovaná podľa medzinárodne uznávaného systému Leed, na úrovni Gold Level. Penta Real Estate je jedna z platforiem stredoeurópskej investičnej skupiny Penta, ktorá bola založená v roku 1994. Realitná divízia Penty má v súčasnosti 26 projektov na Slovensku, v Českej republike a v Poľsku, pričom sa zameriava najmä na segment kancelárií, bytov a retailu. V roku 2018 dosiahla hodnota aktív Penta Real Estate takmer 1,3 miliardy eur.

Maďarské štátne médiá môžu písať o Grete a EÚ len na zvláštne povolenie
Šéfovia v maďarských štátnych médiách oznámili redaktorom, že potrebujú povolenie, aby smeli písať o švédskej ekologickej aktivistke Grete Thunbergovej a politike Európskej únie, informuje Politico s odvolaním sa na interné usmernenia z maďarských... Čítať ďalej
02 | 03 | 2020 | Dominik Simon