El Clásico pre Real, v hľadisku aj Cristiano Ronaldo
02 | 03 | 2020 I SITA

Dva góly videli diváci na štadióne Santiaga Bernábeua v nedeľňajšom šlágri 26. kola najvyššej španielskej súťaže medzi dvoma gigantmi - Realom Madrid a FC Barcelona, ktorý sa skončil víťazstvom domácich 2:0 (0:0).


Na presný zásah museli čakať do 71. min, keď Vinícius Júnior zužitkoval kolmú prihrávku od Kroosa do pokutového územia a presnou strelou k žrdi otvoril gólový účet El Clásica. V nadstavenom čase ho uzavrel striedajúci Mariano Díaz. Madridský triumf znamená zmenu na čele tabuľky La ligy, novým lídrom je Real s náskokom jedného bodu.

Po opatrnom úvode prišli v súboji, ktorý mohol napovedať do boja o ligový titul, aj šance. Nebezpečnejšia v I. polčase bola Barcelona, ktorá mala aj prevahu v držaní lopty. Brankár Realu Courtois musel predviesť tri dobré zákroky, jeho náprotivok Marc-André ter Stegen zasahoval len raz.

Slovan vyhral v Nitre, v Žiline deľba bodov
Líder najvyššej slovenskej futbalovej súťaže ŠK Slovan Bratislava potvrdil svoje postavenie aj v nedeľňajšom zápase 21. kola základnej časti Fortuna ligy, keď zvíťazil na trávniku FC Nitra gólom Mohu z 56. min. Zverenci trénera Jána Kozáka zvýšili... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | SITA


Po zmene strán mal gól na hlave Isco, ale v stopercentnej šanci neskóroval, keďže barcelonský gólman vytesnil jeho hlavičku do priestoru, kde zabránil lopte prejsť cez bránkovú čiaru Piqué. O desať minút sa dočkali fanúšikovia "bieleho baletu" vďaka Viníciusovi Júniorovi - 1:0. Barcelonská snaha o vyrovnanie nepriniesla úspech. Naopak, Benzemov náhradník v druhej minúte nadstaveného času predviedol únik po pravej strane s gólovou koncovke. Real tak prerušil sériu troch domácich duelov bez výhry.

Víťazstvo svojho bývalého klubu si nenechal ujsť ani Cristiano Ronaldo. V súčasnosti hviezda Juventusu sedela v priamo v hľadisku.

Španielsko - I. liga - 26. kolo - nedeľa:
Real Madrid - FC Barcelona 2:0 (0:0)
Góly: 71. Vinícius Júnior, 90.+ Mariano