Chaos na letisku vo Frankfurte: príčinou sú pravdepodobne drony
02 | 03 | 2020 I Dominik Simon

Na jednom z najrušnejších európskych leteckých uzlov vo Frankfurte, boli prerušené lety kvôli dronom, ktoré sa pohybovali vo vzdušnom priestore letiska, informovala polícia a riadiaci letovej prevádzky pre euronews.


Prílety a odlety liniek boli zrušené od 12:00 na viac ako jednu hodinu, čo spôsobilo značné meškania a rušenie ďalších letov. Napokon bolo pletisko opäť otvorené. Pričínou zastavenia prevádzky bolo spozorovanie bezpilotného lietadla, informovala letisková polícia.



Letisko je hlavnou základňou a spojovacím uzlom pre nemeckú vlajkovú loď Lufthansa. Cestujúci na sociálnych médiách uviedli, že ich lety boli presmerované na pristátie na iných letiskách vrátane Norimbergu.

Frankfurt je štvrtým najrušnejším letiskom v Európe po letisku London Heathrow, Paríž CDG a Amsterdamskom letisku Schipool s približne 180 000 cestujúcimi denne.

Rezort obrany v Nemecku poprel tvrdenia o okolnostiach poruchy vládneho airbusu
Berlín 28. decembra (TASR) - Nemecké ministerstvo obrany odmietlo vo štvrtok informácie zverejnené týždenníkom Der Spiegel, podľa ktorých dcérsky podnik spoločnosti Lufhansa nesie z veľkej časti zodpovednosť za novembrovú poruchu vládneho lietadla... Čítať ďalej
28 | 12 | 2018 | TASR