VIDEO: Turecká armáda zostrelila 2 sýrske stíhacie lietadlá
01 | 03 | 2020 I Marek Molnár

Turecko v rámci svojho útoku v oblasti Idlib zostrelilo dve sýrske stíhacie lietadlá, našťastie sa ich piloti katapultovali a teraz sú v bezpečí. Informuje portál RT.


Štátna sýrska tlačová agentúra SANA uviedla, že turecké sily v nedeľu v Idlibe zasiahli dve sýrske lietadlá, pričom sa ich piloti katapultovali do bezpečia.

Turecké ministerstvo obrany potvrdilo, že zostrelili dva sýrske bombardéry Su-24 po tom, čo zistili, že bol jeden z ich bojových dronov zničený sýrskou leteckou obranou.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=FlLjc-2yY6E&feature=emb_title

SANA zverejnila video, na ktorom môžete vidieť zostrelenie stíhacích lietadiel pri meste Saraqib.

Vojenský zdroj uviedol, že sýrska armáda uzavrela vzdušný priestor v severozápadnej časti krajiny vrátane provincie Idlib a že akékoľvek lietadlo vstupujúce do sýrskej oblohy bude považované za nepriateľský cieľ.



Ankara v nedeľu v Idlibe spustila operáciu "Jarný štít", pričom opísala svoj útok ako „sebaobranu“.

Napätie v Idlibe sa tento týždeň opäť vystupňovalo potom, čo pri sýrskom leteckom útoku zahynulo 34 tureckých vojakov. Rusko uviedlo, že sa to stalo preto, že turecký personál bol v blízkosti teroristov.

Pri turecko-gréckej hranici je podľa OSN 13.000 migrantov, ďalší prichádzajú
Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) v nedeľu oznámila, že pri pozemnej hranici Turecka s Gréckom sa zhromaždilo najmenej 13.000 ľudí po tom, ako Turecko oficiálne vyhlásilo svoje západné hranice za otvorené pre migrantov dúfajúcich, že sa... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Marek Molnár