Amazon údajne odstraňuje predražený tovar a falošné lieky proti koronavírusu
01 | 03 | 2020 I Timotej Dudka

Amazon zakázal viac ako milión produktov, ktoré tvrdia, že chránia pred koronavírusom alebo ho dokonca vyliečia. Gigantický online predajca tiež uviedol, že odstránil asi 10 000 predražených produktov od bezohľadných predajcov. Informuje BBC.


Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) začiatkom tohto mesiaca vyjadrila znepokojenie nad niektorými zavádzajúcimi produktami, ktoré spoločnosť Amazon ponúka na internete. WHO uviedli, že predaj falošných liekov spôsobuje masový zmätok v čase globálneho vírusového problému a vyzval technických gigantov, aby bojovali proti šíreniu dezinformácií .

Hľadanie „koronavírusu“ na Amazone prinieslo výsledky pre pleťové masky, dezinfekčné obrúsky a novo publikované knihy o vírusových infekciách, ktoré odhaľujú, ako niektorí predajcovia zarábajú na zdravotnej kríze.

Britský predseda vlády Boris Johnson a Carrie Symondsová sa zasnúbili a čakajú dieťa!
Predseda vlády Boris Johnson a jeho partnerka Carrie Symonds sa zasnúbili a začiatkom leta očakávajú dieťa. Informuje BBC. Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Výsledky vyhľadávania ponúkajú napr. produkt s vitamínom C - falošný liek na vírus, ktorý sa rozširuje online.

Amazon neposkytol zoznam konkrétnych výrobkov, ktoré podľa neho odstránil, ale vyhľadávanie „coronavirus“ na ich webovej stránke naznačuje, že sa veľa produktov stále predáva za nezvyčajne vysoké ceny.

V jednom príklade stojí 50 kusov ochranných masiek od jedného predajcu viac ako 200 eur, zatiaľ čo populárna alternatíva toho istého produktu sa predáva za približne 40 eur. Dokonca aj ten lacnejší produkt stále dramaticky vzrástol na cene od začiatku januára, keď stál menej ako 10 eur. Trojbalenie obľúbenej značky gélu na dezinfekciu rúk stálo od 10 do 15 eur do začiatku januára, keď stúpol na 60 eur.

Niektoré z výrobkov na Amazone ani nie sú vhodné na daný účel.

Demokratické primárky v Južnej Karolíne: Kto je víťaz a kto porazený?
V sobotu sa Južná Karolína stala štvrtým štátom USA, v ktorom sa konalo primárne kolo volieb s cieľom nájsť demokrata, ktorý by v novembrových všeobecných voľbách prevzal kreslo republikánskeho Donalda Trumpa. Kto je víťaz a kto porazený? Uviedol... Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Timotej Dudka