Polícia evakuuje parížsku železničnú stanicu po vypuknutí požiaru
29 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Ľudia pálili skútre a smetné koše, aby demonštrovali proti plánovanému predstaveniu konžského umelca v oblasti železničnej stanice Gare de Lyon. Protesty boli zakázané pred predstavením. Informuje DW.


Polícia uviedla, že oheň bol pod kontrolou za súmraku, ale plamene sa stále dali pozorovať z ulice blízko stanice, ned'aleko brehov rieky Seiny. Polícia uviedla, že zasiahli s cieľom zastaviť demonštrantov, ktorí zapaľovali koše na odpadky a skútre. Úrady zakázali protesty okolo AccorHotels Arény v Paríži, blízko stanice, kde mal účinkovať umelec Fally Ipupa. Parížska polícia uviedla, že doteraz nedošlo k hláseniam o zraneniach.



Francúzska polícia predtým na Twitteri uviedla, že železničná stanica bola čiastočne evakuovaná bez toho, aby poskytla ďalšie informácie. „Vyhnite sa tejto oblasti a umožnite zásahovým službám konať svoju prácu,“ uviedol na twitteri. Svedok povedal agentúre Reuters, že nad stanicou sa šíria obrovské oblaky čierneho dymu a v oblasti bolo niekoľko hasičských vozidiel.

Konžskí emigranti vo Francúzsku často obviňujú umelcov z Konžskej demokratickej republiky, že sú blízki bývalému prezidentovi Josephovi Kabilovi. Plánovaný koncert Fally Ipupa v roku 2017 bol zrušený kvôli rizikám „vážnych narušení verejného poriadku“.

VIDEO: V parížskych uliciach opäť vládne slzný plyn a svetlice. Žlté vesty a demonštrácie proti dôchodkovým reformám ani zďaleka nekončia
Hlavné mesto Francúzska sa nachádza uprostred chaotického víkendu, keď sa v uliciach stretli protivládne Žlté vesty a ľudia demonštrujúci proti nadchádzajúcej dôchodkovej reforme. Čítať ďalej
04 | 01 | 2020 | Marek Molnár