Ministerstvo zdravotníctva a Úrad verejného zdravotníctva naďalej monitorujú situáciu s koronavírusom,všetky vzorky sú negatívne
29 | 02 | 2020 I TASR

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR naďalej dôsledne monitorujú situáciu týkajúcu sa ochorenia COVID-19, teda koronavírusu. Všetky testované vzorky sú zatiaľ negatívne. TASR o tom informovala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.


"Prosíme preto, aby sa nešírili poplašné správy o pozitívnych vzorkách v súvislosti s koronavírusom. Ubezpečujeme verejnosť, že bezodkladne informujeme o všetkých aktuálnych informáciách prostredníctvom médií, sociálnych sietí a na svojich domovských webových portáloch," uviedla Eliášová.

Niekoľko týždňov sú zriadené infolinky a e-mailový kontakt [email protected], kde epidemiológovia nepretržite odpovedajú na otázky verejnosti. Všetky informácie sú k dispozícii na stránke MZ SR.

Na hraničných priechodoch s Rakúskom sa realizujú kontroly a ľudia, ktorí prichádzajú na Slovensko, dostávajú informačné letáky od ÚVZ SR s praktickými informáciami a radami o koronavíruse.

V Rakúsku potvrdili dva nové prípady nákazy, čím zvýšili počet nakazených na 9
Počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu sa v Rakúsku v sobotu zvýšil na deväť po tom, ako testy ešte počas noci potvrdili infekciu u manželského páru v spolkovej krajine Dolné Rakúsko. Oznámili to predpoludním miestni predstavitelia,... Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | TASR


Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí rozposiela všetkým ľuďom, ktorí prichádzajú na územie Slovenska, sms správy s praktickou informáciou ohľadom koronavírusu.

Ministerstvo dopravy zabezpečilo, že na letiskách v Bratislave, v Poprade a v Košiciach sa realizujú kontroly aj s meraním teploty cestujúcim.

MZ podľa Eliášovej situáciu monitoruje a operatívne reaguje preventívnymi opatreniami.

Turecko ponechá hranice otvorené pre migrantov smerujúcich do Európy, vyhlásil Erdogan
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v sobotu vyhlásil, že jeho krajina povolí migrantom cestovať do Európy, keďže už naďalej nemôže zvládať nové vlny ľudí utekajúcich z vojnou sužovanej Sýrie. Informovali o tom agentúry AFP a... Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | TASR