Kužmová najčastejšie testovanou hráčkou, vlani absolvovala až 34 dopingových kontrol
28 | 02 | 2020 I SITA

Švajčiarsky denník Blick s odvolaním na oficiálne údaje Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) zverejnil mená hráčov a hráčok, ktoré v roku 2019 absolvovali najviac dopingových kontrol.


Medzi ženami v tomto rebríčku dominuje slovenská tenistka Viktória Kužmová, ktorú si dopingoví komisári vyhliadli až 34-krát. Zaujímavosťou je, že až v 23 prípadoch išlo o mimosúťažné testovania.

Dopingovej kontrole sa iba málokedy vyhli tenistky z absolútnej svetovej špičky. Aktuálna jednotka rebríčka WTA Ashleigh Bartyová z Austrálie bola testovaná 29-krát, rovnako ako Ukrajinka Elina Svitolinová. Denník Blick tiež uviedol, že najlepšia švajčiarska reprezentantka Belinda Bencicová musela podstúpiť 23 testovaní na doping, z toho až 17-krát v súkromí, respektíve mimo oficiálnych príležitostí.

Vlhová sa pokúsi znížiť manko na Brignoneovú, novinári si budú držať odstup
Sezóna zjazdárok vstupuje do rozhodujúcej fázy. Na Slovenku Petru Vlhovú čakajú počas víkendu v talianskom La Thuile dvadsiate štvrté a dvadsiate piate preteky ročníka 2019/2020. Až päťkrát sa v ňom dosiaľ tešila z víťazstva a stále má na dosah... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA


Rovnako ako Kužmová absolvoval 34 kontrol aj kórejsky tenista Čchung Hjeon, čo je najviac spomedzi mužov. Dopingoví komisári si dôkladne posvietili aj na trojicu velikánov súčasného tenisu. Rafael Nadal a Roger Federer boli testovaní zhodne 29-krát, pričom vo väčšine prípadov išlo o súkromné prehliadky.

Novak Djokovič v porovnaní so svojimi rivalmi absolvoval o päť testov menej, hoci spomenuté trio odohralo v sezóne približne rovnaký počet duelov.

Jágr zabral v správnu chvíľu, Kladno je stále v hre o udržanie sa medzi českou elitou
Hokejisti Kladna v závere základnej časti bojujú o udržanie sa v českej najvyššej súťaži. Tri zápasy pred koncom dlhodobej fázy sezóny im patrí zostupová štrnásta priečka. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | SITA