Autonehoda zapríčinená autopilotom Tesly? Vodič zomrel lebo hral videohry na smartfóne
28 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Vyšetrovatelia veria, že zamestnanec spoločnosti Apple, ktorý zomrel po tom, ako jeho auto značky Tesla zasiahlo betónovú bariéru, hral videohry na režime „Autopilot“ v čase havárie. Informuje BBC.


Americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy (NTSB) uviedla, že auto jazdilo čiastočne pomocou softvéru Tesla Autopilot. Tesla dáva vodičom pokyn, aby držali ruky na volante, keď jazdia v režime Autopilot, čo vodič v tomto prípade nespĺňal. NTSB však uviedla, že v prípade, že spoločnosť Tesla nebude vykonávať zmeny v softvére Autopilot, je možné predvídať viac nehôd.

Úrad zverejnil výsledky dvojročného vyšetrovania havárie v marci 2018. Softvér Tesla Autopilot nasmeroval vozidlo z križovatky smerom do diaľnice a zrýchlil vozidlo do betónovej bariéry. Predná časť Tesly sa oddelila od zadnej, čo spôsobilo zranenia ďalším dvom vodičom.

Spoločnosť Sidewalk Labs musí obhájiť plány na výstavbu „digitálneho mesta" v Toronte
Veľkolepý plán spoločnosti Sidewalk Labs na výstavbu „digitálneho mesta“ v Toronte bol spochybnený. Informuje BBC. Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | Timotej Dudka


Vodič Tesly, 38-ročný Walter Huang, bol prevezený do nemocnice, ale zomrel na rozsiahle zranenia. Ostatní cestujúci prežili.

NTSB uviedla, že vodič Tesly „nezískal kontrolu nad vozidlom, pretože ho rozptyľovala videohra na smartfóne.“ Taktiež uviedla, že „softvér Autopilot Tesla nemonitoroval nečinnosť vodiča dostatočne.“

Použitie režimu Autopilot spôsobilo niekoľko dopravných nehôd. Systém umožňuje autonómnu prevádzku vozidla, zmenu jazdného pruhu a nastavenie rýchlosti. Kritici však tvrdia, že vďaka tomuto režimu si niektorí vodiči myslia, že auto jazdí úplne nezávisle.

Grécko uzavrelo priechod s Tureckom, kde sa zhromaždili stovky migrantov
Grécko uzavrelo v piatok hraničný priechod s Tureckom, v okolí ktorého sa predtým zhromaždili stovky migrantov. Stalo sa tak po tom, ako sa v médiách objavili správy, že Ankara už nebude viac brániť utečencom v ceste do Európy, informovala agentúra... Čítať ďalej
28 | 02 | 2020 | TASR