Bratislava je definitívne dejiskom augustovej olympijskej kvalifikácie
27 | 02 | 2020 I SITA

 Jeden z troch finálových kvalifikačných turnajov v ľadovom hokeji o postup na zimné olympijské hry 2022 v čínskom Pekingu bude hostiť bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu.


Podujatie sa uskutoční v slovenskej metropole od 27. do 30. augusta 2020 a jeho víťaz si zahrá "pod piatimi kruhmi". Okrem domácej reprezentácie sa v D-skupine predstavia aj tímy Poľska, Bieloruska a Rakúska. Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

V hre o usporiadanie kvalifikačného turnaja boli dve mestá, ktoré vlani hostili aj svetový šampionát najvyššej kategórie - Bratislava a Košice. Napokon sa zväz rozhodol pre prvú menovanú možnosť.

Piaty shutout Fleuryho a 30. gól Paciorettyho v sezóne, Vegas natiahol sériu víťazstiev na sedem
Hokejisti Vegas Golden Knigts majú momentálne najlepšiu fazónu v NHL a to isté platí aj o ich brankárovi. Vegas zvíťazili v siedmom zápase v neprerušenej sérii, keď si doma poradili s Edmontonom 3:0 a 35-ročný gólman Marc-André Fleury vychytal... Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA


"Boli sme už pod termínovým tlakom zo strany IIHF. Na začiatku sa zdalo, že dejiskom turnaja by mohli byť Košice, intenzívne sa o to snažil aj pán primátor, no nemohli sme už dlhšie čakať. Bratislava prišla do hry, promptne nám vyhovela, a preto sme sa rozhodli, že kvalifikácia sa odohrá tu,“ povedal prezident SZĽH Miroslav Šatan.

Hoci účasť hráčov z NHL na ZOH v Pekingu je viac ako otázna, v kvalifikácii by Slovákom mohli pomôcť aj najväčšie osobnosti pôsobiace v zámorskej profilige. "Určite s nimi rátame. Budeme sa snažiť zabezpečiť všetko tak, aby mohli nastúpiť. Budeme musieť vybaviť povolenia od ich zamestnávateľov, poistky, ale verím, že hráči prídu bojovať o účasť na olympiáde," doplnil Šatan.

V hlavnom meste Číny sa na hokejovom turnaji predstaví 12 krajín. Okrem domácich hráčov majú istotu miestenky aj Kanaďania, Američania, Fíni, Rusi, Švédi, Česi, Švajčiari a Nemci. Ďalšie tri krajiny si vybojujú účasť na augustových kvalifikačných turnajoch. V D-skupine budú súperiť Slováci, Rakúšania, Bielorusi a Poliaci, v E-skupine sa proti sebe postavia Lotyši, Francúzi, Taliani a Maďari a v F-skupine si zmerajú sily Nóri, Dáni, Kórejčania a Slovinci.

Šarapovová nevíťazila iba na kurtoch, známe osobnosti ju vnímajú aj ako úspešnú "biznismenku"
Ruska Maria Šarapovová v stredu nečakane oznámila koniec úspešnej tenisovej kariéry. Počas nej ovládla všetky štyri grandslamové turnaje, Roland Garros dokonca dvakrát. Čítať ďalej
27 | 02 | 2020 | SITA