Gnabry potvrdil londýnsky gólový apetít, Bayern blízko k štvrťfinálovej miestenke
26 | 02 | 2020 I SITA

Profesionálnu kariéru začal v Londýne vo farbách Arsenalu, ale na seniorskej úrovni sa výraznejšie presadil až po návrate do rodného Nemecka. Krídelník Serge Gnabry sa do britskej metropoly rád vracia.


V skupinovej fáze aktuálnej edície Ligy majstrov nastrieľal ako hráč Bayernu Mníchov do siete Tottenhamu Hotspur štyri góly a v utorok skóroval v osemfinále rovnakej súťaže dvakrát proti FC Chelsea. Bavori zvíťazili na Stamford Bridge presvedčivo 3:0, čím si výrazne priblížili postup do štvrťfinále.

Bayern rozhodol duel v priebehu 25 minút druhého polčasu. Gnabry sa presadil dvakrát po úspešnej kombinácii s Robertom Lewandowským. Skúsený Poliak mu najprv pripravil gól prihrávkou pred odkrytú bránu a následne ho presným pasom vysunul do brejku, ktorý zakončil strelou k žrdi. Tridsaťjedenročný rodák z Varšavy zavŕšil vydarený večer presným zásahom na 3:0.

Boston si uctil 500 zápasov Haláka, od Cháru dostal hodinky a od vedenia klubu striebornú hokejku
Jaroslav Halák odchytal päťstý zápas v NHL už 3. decembra 2019, ale až teraz si ho vedenie Bostonu Bruins verejne uctilo. Pred utorkovým súbojom Boston - Calgary (2:5) sa na ľade TD Garden uskutočnila milá slávnosť, na ktorej slovenského gólmana v... Čítať ďalej
26 | 02 | 2020 | SITA


"Mám v Londýne veľa priateľov, ktorí ma prišli pozrieť aj na štadión. Dodalo mi to silu a videli ste, čo sa potom dialo," uviedol 24-ročný Gnabry, ktorý má v národnom tíme Nemecka unikátnu streleckú bilanciu, keď v 13 zápasoch dosiahol 13 gólov. "Som rád, že strieľa góly v Londýne teraz a nie päť rokov dozadu. Ak by sa mu to darilo už v Arsenale, pravdepodobne by nebol súčasťou nášho mužstva," zhodnotil útočník Mníchovčanov Thomas Müller.

Zatiaľ čo v tábore hostí zavládla v utorok večer veľká radosť, domáci zažili nevydarený duel. Prehrali 0:3, prakticky stratili šancu na postup a ešte prišli aj o Marcosa Alonsa, ktorý videl červenú kartu v závere duelu. "Niekedy musíte byť úprimní a priznať si, že vás súper prevýšil. Pre každého hráča v šatni to bol zápas, ktorý ho vrátil do reality," zhodnotil tréner "The Blues" Frank Lampard, ktorý v roku 2012 zdvihol nad hlavu "ušatú trofej" po finálovom triumfe Chelsea práve nad Bayernom.

Ak sa v bavorskej metropole v marcovej odvete nestane zázrak, Chelsea bude musieť bojovať o účasť v nasledujúcej sezóne Ligy majstrov prostredníctvom domácej súťaže. V nej figuruje po 27 z 38 kôl na postupovej štvrtej priečke, ale za sebou má nebezpečných prenasledovateľov v podobe Manchestru United a Tottenhamu Hotspur. "Momentálne ma najviac zaujíma to, ako rýchlo sa dokážeme pripraviť a zregenerovať na najbližší zápas v Premier League proti Bournemouthu," dodal Lampard.

Dick Pound by v prípade potreby preferoval zrušenie OH 2020 pred ich presunom do iného dejiska alebo na iný termín
Podľa dlhoročného člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Kanaďana Dicka Pounda by organizátori OH 2020 v japonskom Tokiu mali pristúpiť k zrušeniu podujatia a nie k ich presunutiu na iný termín či do iného dejiska, ak ohrozenie... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA