Duel Interu s Ludogorcom možno za zatvorenými dverami, v Taliansku ohrozené aj zápasy Serie A
25 | 02 | 2020 I SITA

Vo štvrtkovom odvetnom zápase šestnásťfinále Európskej ligy 2019/2020 medzi talianskym Interom Miláno a bulharským Ludogorcom Razgrad sa možno bude hrať pred prázdnymi tribúnami Štadióna Giuseppeho Meazzu.


Dôvodom sú obavy so šírenia nebezpečného koronavírusu, pre ktoré už počas uplynulého víkendu na Apeninskom polostrove preložili štyri stretnutia 25. kola tamojšej Serie A, medzi nimi aj duel milánskeho Interu so Sampdoriou Janov.

Funkcionári "nerazzurri" podľa webu BBC Sport v súvislosti so štvrtkovým stretnutím vedú rozhovory s predstaviteľmi talianskej vlády aj Európskej futbalovej únie (UEFA) a všetko údajne smeruje k tomu, že fanúšikovia si budú môcť tento zápas pozrieť iba na televíznej obrazovke.

Taliansko momentálne hlási najvyšší počet prípadov nakazenia koronavírusom spomedzi všetkých európskych krajín, podľa viacerých zdrojov až okolo dvesto. V Miláne v pondelok zatvorili mnoho škôl a univerzít, mestská hromadná doprava zatiaľ funguje.

Šport: Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži, Simmonds dohrá aktuálnu sezónu v Buffale
-Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel rozhodol v tureckej najvyššej súťaži o pondelňajšom triumfe Basaksehiru na pôde Rizesporu 2:1. Rodák z Handlovej nastúpil na trávnik v 87. min a o tri minúty neskôr využil zaváhanie domáceho brankára. Pre... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA


Zatiaľ nie je známe, či sa prípadné obmedzenia môžu nejakým spôsobom dotknúť aj nedeľňajšieho šlágra najvyššej talianskej súťaže medzi Juventusom a Interom Miláno, ktorý sa uskutoční v Turíne. Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina však po pondelňajšom stretnutí predstaviteľov súťaže vyhlásil, že v prípade zápasov Serie A budú požadovať, aby sa hrali za zatvorenými dverami.

Počas uplynulého víkendu sa v Taliansku neuskutočnili žiadne športové podujatia naplánované na nedeľu v regiónoch Lombardsko a Benátsko, v ktorých sa objavilo najviac prípadov nakazenia koronavírusom. V niektorých menších mestečkách v týchto oblastiach dokonca nariadili úplný zákaz pohybu osôb, až približne 50-tisíc ľudí sa nebude môcť presunúť na iné miesto bez špeciálneho povolenia. Mnoho škôl a firiem dokonca úplne pozastavilo činnosť.

V Číne, kde sa koronavírus vlani prvýkrát objavil, sa doteraz nakazilo približne 77-tisíc ľudí, pričom o život prišlo takmer 2600 osôb. Dosiaľ potvrdilo jeho výskyt ďalších približne 30 krajín, kde zistili dovedna viac ako 1200 prípadov, z toho vyše dve desiatky bolo smrteľných.

Liverpool vyrovnal rekord Manchestru City. Chceme napísať náš vlastný príbeh, hovorí Klopp
Futbalisti Liverpoolu pokračujú vo svojom víťaznom ligovom ťažení a v dosahovaní ďalších rekordných zápisov. V pondelňajšom zápase 27. kola zdolali na domácej pôde hráčov West Hamu United 3:2, keď gólmi Mohameda Salaha a Sadia Maného otočili skóre... Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | SITA